Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΕΣΡ: Πρόστιμο 150.000 ευρώ και 5ήμερη αναστολή για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

Πέντε ημέρες αναστολή μετάδοσης και 150 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επέβαλε το Εθνικό
Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον ΣΚΑΪ
Σύντομα, όπως άλλωστε είχε γίνει γνωστό, ανακοινώθηκε η απόφαση του ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής, το ΕΣΡ κατά τη σημερινή του διάσκεψη με θέμα την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» της 7ης Νοεμβρίου 2019, αφού συζήτησε εκτενώς τα γεγονότα κατέληξε στην εξής απόφαση:
Για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020.
Για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος επιβάλλεται το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ.

Το χρονικό
Υπενθυμίζεται ότι ο σάλος προκλήθηκε λόγω του τρόπου που ο Γιώργος Λιάγκας και το πάνελ της εκπομπής του επέλεξαν να σχολιάσουν την είδηση ότι ένας φοιτητής εκσπερμάτισε στην πλάτη συμφοιτήτριάς του στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.
Το πάνελ της εκπομπή δεν μπορούσε να συγκατήσει τα γέλια του, ενώ είχαν ακουστεί και χυδαίες ατάκες (πχ. έσταζε το ταβάνι;»). Ο ρεπόρτερ προσπαθούσε να τους εξηγήσει τη βαρύτητα και τη σοβαρότητα της είδησης, ωστόσο δεν κατάφερε να τους πείσει να σταματήσουν να τη διακωμωδούν.
Στο πάνελ ακούστηκε μέχρι και το ερώτημα «αν υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δύο», ενώ προσπάθησαν να κάνουν μέχρι και live αναπαράσταση της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ακολούθησε πλήθος αντιδράσεων, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που βγήκαν και καταδίκασαν τον Γιώργο Λιάγκα, την Κατερίνα Γκαγκάκη και την Ελένη Τσολάκη για τη συμπεριφορά τους, μεταξύ αυτών και η Μαίρη Συνατσάκη, αλλά και η Ρούλα Κορομηλά.
Ο Γιώργος Λιάγκας αναγκάστηκε να ζητήσει ουκ ολίγες φορές συγγνώμη για το ατόπημα στο οποίο υπέπεσε, ενώ μάλιστα κλήθηκε να λογοδοτήσει και στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου