Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

20 καγκουρό νεκρά σε μια νύχτα - Φέρεται να τα πάτησε ο ίδιος οδηγός!

Σύμφωνα με καταγγελία, ένα λευκό όχημα έκανε γύρους με δυνατούς προβολείς,
προκειμένου να κάνει τα άτυχα ζώα να σαστίζουν με το δυνατό φως και κατόπιν να τα χτυπα
Μάρτυρες αναζητά η αστυνομία στην πόλη Μερίμπιουλα της Νέας Νότιας Ουαλίας, προκειμένου να διαλευκάνει τις συνθήκες γύρω από ένα σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, οι τοπικές Αρχές πιστεύουν ότι ένα όχημα έκανε «γύρους» στο προάστιο Τούρα Μπιτς μεταξύ 10.30-11.30 το βράδυ του Σαββάτου, αναζητώντας και σκοτώνοντας καγκουρό.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο την Τζανίν Γκριν, εθελόντρια του οργανισμού WIRES (Wildlife Information, Rescue and Education Service) για την προστασία της άγριας ζωής, 20 καγκουρό (ανάμεσά τους και «μωρά») σκοτώθηκαν, ενώ τρία ακόμη βρίσκονται υπό τη φροντίδα κτηνιάτρων.
Η Γκριν ισχυρίζεται ότι ο ένοχος οδηγούσε ένα λευκό όχημα, που έφερε μάλιστα και έναν προβολέα, προκειμένου το φως του να κάνει τα άτυχα ζώα να «σαστίζουν» και να ακινητοποιούνται.
«Το αμάξι έκανε γύρους και είχε έναν προβολέα. Έτσι τα καγκουρό ξαφνιάζονταν και έμεναν ακίνητα... Το όχημα έβγαινε από τον δρόμο... Ήταν βραδιά τελικού ποδοσφαίρου, έτσι πολύς κόσμος μπορεί να είχε πιει. Ευτυχώς κανείς δεν γυρνούσε με τα πόδια σπίτι», εξηγεί η Γκριν.
Όπως προσθέτει, οι κάτοικοι της περιοχής αγαπούν πολύ τα καγκουρό. «Είναι κομμάτι του πληθυσμού μας. Το επόμενο πρωί, άνθρωποι βγήκαν στη αυλή τους και αντίκρυσαν κουφάρια. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους».
Όπως αναφέρει η Guardian, έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό, με την αστυνομία και ορισμένες φιλοζωικές οργανώσεις να απευθύνουν έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες να τις μοιραστεί με τους αρμόδιους.

Πηγή: Guardian, 9news.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου