Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Κριστιάνο Ρονάλντο: Το μυθικό συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την ΝΙΚΕ


Σε βάθος δεκαετίας θα του αποφέρει 162 εκατομμύρια ευρώ
Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το συμβόλαιο που υπέγραψε το 2016 με την ΝΙΚΕ ο Κριστιάνο Ρονάλντο το οποίο σε βάθος δεκαετίας θα του αποφέρει 16,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πορτογάλος, πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης και νυν παίκτης της ιταλικής Juventus, θα εισπράττει βασική ετήσια αμοιβή ύψους 162 εκατομμυρίων ευρώ (178 εκατομμύρια δολάρια) από την αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών, Nike, όπως ανέφερε το εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel επικαλούμενο συμβόλαιο μεταξύ της Nike και της Polaris Sports Ltd., η οποία κατέχει τα παγκόσμια εμπορικά της δικαιώματα. Η συμφωνία υπογράφηκε το 2016.

Η συμφωνία, η οποία ισχύει όσο ο Ρονάλντο παίζει για έναν κορυφαίο σύλλογο, θα ισχύει μέχρι ο Ρονάλντο να φτάσει τα 40 έτη. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται επίσης και μπόνους απόδοσης.

Η Nike τον πλήρωσε επιπλέον 4 εκατομμύρια ευρώ για να κερδίσει το Ballon D’Or το 2016 και το 2017, όταν για πέμπτη φορά ανακηρύχθηκε παγκόσμιος παίκτης της χρονιάς.

Ο μακροχρόνιος ανταγωνισμός του Ρονάλντο με τον αστέρα της Barcelona, Leo Messi (επίσης με πέντε παγκόσμιους τίτλους καλύτερου παίκτη), έχει μεταφερθεί και εκτός γηπέδου. Ο Ρονάλντο είναι το πρόσωπο της Nike sportswear από τότε που έπαιζε στην Manchester United, ενώ ο Messi είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Adidas.

Η Nike και η Adidas αγωνίζονται επί δεκαετίες για την ηγετική θέση στην αγορά, προβαίνοντας σε όλο και υψηλότερες συμφωνίες χορηγίας για παγκόσμιους αθλητές. Το ρόστερ της Nike περιλαμβάνει τους Tiger Woods, Naomi Osaka και Colin Kaepernick.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου