Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Who is Dr. Age? Μια μυστηριώδης νέα μάρκα που συζητιέται πολύ στη Νέα Υόρκη


Μια νέα μυστηριώδης μάρκα στο χώρο της ομορφιάς συζητιέται πολύ τον τελευταίο καιρό στη Νέα Υόρκη.
Το όνομά της, Dr. Age. Στο λογότυπο της πρωταγωνιστεί ένα κεφάλι δίχως πρόσωπο. Οι βασικοί δημιουργοί αυτής της μάρκας είναι δύο Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό: o Δημήτρης Κατσαχνιάς, ιδιοκτήτης της AIR Paris, εταιρείας γνωστής για την δημιουργία και ανάπτυξη διεθνών brands με γραφεία στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και τη Σαγκάη, και ο Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πλαστικός χειρουργός Νίκος Μεταξωτός, δημιουργός των πρωτοποριακών κλινικών ομορφιάς SYMMETRIA, με παρουσία στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Πέρα από τους δύο βασικούς δημιουργούς, υπάρχουν και άλλοι συνεργάτες, καταξιωμένοι επαγγελματίες της υγείας και της ομορφιάς από όλο τον κόσμο, που συμβάλλουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στην ανάπτυξη αυτού του νέου brand.


Ο Δημήτρης Κατσαχνιάς, αν και σπούδασε χημικός στην Αγγλία, πέρασε όλη την επαγγελματική του καριέρα είτε σαν υψηλόβαθμο στέλεχος στα κεντρικά γραφεία της L’OREAL Luxury στο Παρίσι, είτε ως ιδιοκτήτης μιας από τις πιο καταξιωμένες δημιουργικές εταιρείες στον κόσμο. Τα καλλυντικά είναι η ειδικότητά του και για περισσότερο από 30 χρόνια έχει δουλέψει για τις μεγαλύτερες διεθνείς μάρκες. Τα τελευταία χρόνια, όμως, βλέπει «κοσμογονικές» αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών. «Το νέο lifestyle είναι η υγεία», λέει, και η επιστήμη έχει μπει -ευτυχώς- για τα καλά στην καθημερινότητά μας.

Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη που άλλαξε τα πάντα

Η συνάντηση με τον Νίκο Μεταξωτό έγινε πριν λίγα χρόνια στη Νέα Υόρκη. O γιατρός του μίλησε για την μη επεμβατική χειρουργική και του εξήγησε πώς ο ίδιος συνδυάζει υπηρεσίες που παρέχουν επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως δερματολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί, διατροφολόγοι και αισθητικοί, ώστε να προσφέρει μία ολιστική πρόταση υγείας και ομορφιάς στους ασθενείς του. Μέχρι πρόσφατα, η ομορφιά και η υγεία ήταν δύο ανεξάρτητες οντότητες, με διαφορετική πορεία και έρευνα η κάθε μία. Οι δυο τους, συμφωνούν ότι αυτό έχει αλλάξει ριζικά και ότι ο συνδυασμός των δύο δίνει μια τελείως νέα προοπτική.

Ο ένας από την σκοπιά του στρατηγικού και ο άλλος από αυτή του πλαστικού χειρουργού, συμφωνούν και σε άλλα σημαντικά σημεία: πρέπει να μπει τέλος στην αλλοίωση της εμφάνισης των ανθρώπων, τέλος στις μάρκες που πουλάνε παραμύθια, τέλος στις ψεύτικες εικόνες, όχι στα πολλά λόγια, ναι στα facts, όχι στους εγωκεντρικούς guru, ναι στις collectives έμπειρων από διαφορετικούς χώρους, ναι στην επιστήμη και ναι σε μια ολιστική πρόταση που συνδυάζει ταυτόχρονα προϊόντα και υπηρεσίες σε ομορφιά, υγεία, διατροφή και διαχείριση βάρους. Έτσι γεννήθηκε το brand Dr. Age.




The science of prime age: Ένα μαθηματικό μοντέλο στην ομορφιά
H υποκειμενική αντίληψη που έχουμε για την εικόνα μας είναι πολύ πιο σημαντική από ό,τι οι κρίσεις των τρίτων. Τόσο ο Δημήτρης Κατσαχνιάς όσο και ο Νίκος Μεταξωτός, συμφωνούν ότι οι κλασικοί τρόποι μέτρησης της ομορφιάς και της ποιότητας ενός δέρματος (ελαστικότητα, ενυδάτωση, φωτογήρανση, ρυτίδωση, κ.λπ.), δεν λαμβάνουν υπόψη τους μια σημαντική παράμετρο, που είναι η ψυχολογία και η υποκειμενικότητα κάθε ατόμου, και προσπαθούν να βρουν πώς μπορεί να μετρηθεί η αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος από τον ίδιο τον χρήστη. Έτσι, γεννήθηκε η θεωρία του PRIME AGE INDEX, που προσμετρά την καλύτερη θεωρητική ηλικία τις ομορφιάς, της υγείας ή της φυσικής κατάστασης ενός ανθρώπου, σε σχέση με το σήμερα. Ο στόχος της Dr. Age είναι να φέρει αυτά τα δύο όσο πιο κοντά γίνεται. Το PRIME AGE INDEX είναι ένας μαθηματικός τύπος, χάρη στον οποίο ο καθένας μπορεί να μετρήσει που βρίσκεται σε σχέση με το prime age του τη δεδομένη χρονική στιγμή της ζωής του και να παρακολουθήσει τη σταδιακή βελτίωση του. Άλλωστε, το πιο σημαντικό είναι πώς βλέπουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Σήμερα, το μέλλον έρχεται πιο γρήγορα
Οι μάρκες του αύριο δεν θα περιορίζονται αυστηρά σε μία μόνο κατηγορία προϊόντων, αλλά θα προτείνουν μία φιλοσοφία και ένα τρόπο ζωής που θα καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα της καθημερινής ζωής, της υγείας και του lifestyle. Η Dr. Age συνδυάζει υγεία και ομορφιά με συμπληρώματα διατροφής «boosters», «energy drinks» και υπηρεσίες για πρόσωπο, σώμα, διαχείριση βάρους και άλλα. Επιπλέον, μέσω νέων τεχνολογιών, οι κοινότητες των ιατρών, των ειδικών και των καταναλωτών θα είναι για πρώτη φορά σε συνεχή επικοινωνία μέσω ενός εξειδικευμένου application που θα λανσαριστεί τον Οκτώβριο στην Αμερική.






Επένδυση στην Ελλάδα των επιστημόνων
Μπορεί η Dr. Age να δημιουργήθηκε στην Αμερική, αλλά ένα μεγάλο μέρος της έρευνας έγινε σε συνεργασία μεταξύ Ελλήνων, Κυπρίων και ξένων επιστημόνων. Τόσο ο Δημήτρης Κατσαχνιάς όσο και ο Νίκος Μεταξωτός, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο μέλλον και την καρδιά τους στην χώρα μας και, αν και μένουν στο εξωτερικό, επενδύουν στην Ελλάδα της επιστήμης και πιστεύουν ότι η χώρα μας παραμένει μία αστείρευτη πηγή παραγωγής επιστημόνων και οικουμενικών μηνυμάτων. Το λανσάρισμα της σειράς προσώπου έγινε στη Νέα Υόρκη το Δεκέμβριο 2018 και το 2020 ακολουθεί η Κίνα. Η επένδυση είναι ακόμα στην κατηγορία «Friends & Family» και η επιθυμία των δημιουργών της εταιρείας είναι να παραμείνει ανεξάρτητη από μεγάλες πολυεθνικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου