Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Άνοιξε και πάλι σήμερα η διάσημη μπρασερί Le Fouquet's στο Παρίσι


Η διάσημη μπρασερί λεηλατήθηκε και κάηκε τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων»  Η διάσημη μπρασερί Le Fouquet's στο Παρίσι που λεηλατήθηκε και
κάηκε τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης των "κίτρινων γιλέκων" στη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ επαναλειτουργεί από σήμερα.

Το Fouquet's είναι ένα ιστορικό εστιατόριο που λειτουργεί από το 1899. Η αίθουσά του περιλαμβάνεται στα ιστορικά μνημεία από το 1990. Φιλοξενεί το παραδοσιακό γεύμα των βραβείων Σεζάρ (των γαλλικών 'Οσκαρ) όπως και πολλές εκδηλώσεις γύρω από τον κινηματόγραφο, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Είναι επίσης γνωστή γιατί εκεί ο Νικολά Σαρκοζί γιόρτασε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του 2007, κάτι που τότε είχε δεχτεί πολλές επικρίσεις.

Οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης επανέφεραν πλήρως την αρχική εικόνα της μπρασερί με το χαρακτηριστικό κόκκινο και μαύρο χρώμα στον διάκοσμο. Η γενική διευθύντρια του καταστήματος πάντως, η Ζεραλντίν Ντομπεϊ, αρνήθηκε να σχολιάσει το κόστος των εργασιών.

"Θεωρώ ότι επειδή είμαστε τόσο γνωστοί, πέραν από τα σύνορα της Γαλλίας, διεθνώς, επειδή είμαστε μέρος της παριζιάνικης ζωής, νομίζω ότι αυτό εξηγεί γιατί οι καταστροφές είχαν τέτοιον αντίκτυπο", είπε η ίδια στους δημοσιογράφους.



Η Le Fouquet's θα ανοίξει τις πόρτες της στους πελάτες της αύριο Κυριακή για να συμπέσει με την εθνική γιορτή των Γάλλων, την Ημέρα της Βαστίλης, όπου πραγματοποιείται στρατιωτική παρέλαση η οποία περνάει μπροστά από την πόρτα της μπρασερί. Οι διαδηλωτές των "κίτρινων γιλέκων" έχουν πει ότι θα βρίσκονται εκεί.


Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου