Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Αθήνα - Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας: Χωρίς ζημιές τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής

Τα νοσοκομεία που εφημερεύουν είναι τα εξής: Θριάσιο, Ιπποκράτειο, Ερυθρός Σταυρός -
Επιχειρησιακή ετοιμότητα σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας
Δεν έχουν δηλωθεί υλικές ζημιές ή άλλες βλάβες ή δυσλειτουργίες στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής μετά τον σεισμό, δηλώνει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κ. Νίκος Παπαευσταθίου, στο protothema.gr, επικαλούμενος τη σχετική ενημέρωση που είχε από τους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

«Τα νοσοκομεία της Αττικής είναι σε καλή κατάσταση από πλευράς κτηριακής, εξοπλισμού και φυσικά σε ό,τι αφορά τους ασθενείς, όπως με ενημέρωσαν οι διοικητές» λέει ο κ.Παπαευσταθίου.
Τα νοσοκομεία που εφημερεύουν είναι τα εξής: Θριάσιο, Ιπποκράτειο, Ερυθρός Σταυρός. Πρόκειται για τα προγραμματισμένα να εφημερεύσουν νοσοκομεία, ωστόσο το ΕΚΕΠΥ βρίσκεται πάντοτε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να θέσει σε εφημερία, εάν και εφόσον χρειαστεί, και άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλη Γιαννάκο, έχουν καταγραφεί μικρές υλικές ζημιές στο διοικητήριο και την εκκλησία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) ενώ μεταφέρθηκαν εκτός κλινικών οι ασθενείς προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι χώροι και να πιστοποιηθεί ότι θα είναι ασφαλής η νοσηλεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου