Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Γέννησαν τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου - Θα σωθεί το βασίλειο!

Μπορεί το Brexit να έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές των Βρετανών, όμως σύμφωνα με το θρύλο, όσο ζουν τα κοράκια στον Πύργο, το βασίλειο είναι ασφαλές  Η πολιτική τάξη στη
Βρετανία έχει βυθιστεί στο χάος εξαιτίας του Brexit και οι ημέρες της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι μοιάζουν να είναι μετρημένες, όμως το βασίλειο και ο Πύργος του Λονδίνου είναι ασφαλή από τη μυθική προφητεία της καταστροφής μετά τη γέννηση τεσσάρων νεοσσών κορακιών.

Σύμφωνα με τον μύθο, αν τα έξι κοράκια που ζουν στον ηλικίας σχεδόν 1.000 ετών Πύργο του Λονδίνου, τον εγκαταλείψουν, το κάστρο και το βασίλειο της Βρετανίας θα καταρρεύσουν.
Ήδη από τον 17ο αιώνα στη διάρκεια της βασιλείας του Καρόλου του Β’ μια μικρή ομάδα κορακιών μένει στον Πύργο του Λονδίνου προκειμένου να αποτρέψει την καταστροφή αυτή. Τώρα στα επτά κοράκια που υπήρχαν προστέθηκαν τέσσερις νεοσσοί.
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι εδώ, στον Πύργο του Λονδίνου, έχουμε τώρα τέσσερις καταπληκτικούς νεοσσούς. Είναι η πρώτη φορά που γεννιούνται νεοσσοί στον Πύργο του Λονδίνου εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια», δήλωσε ο Ravenmaster Κρίστοφερ Σκάιφι, που είναι υπεύθυνος για τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου.

«Αποφασίσαμε ότι θα είναι πραγματικά καλή ιδέα να δούμε αν θα μπορούσαμε να εκθρέψουμε μόνοι μας κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας, αφού ο μύθος αναφέρει ότι αν τα κοράκια φύγουν από τον Πύργο του Λονδίνου, αυτός θα καταρρεύσει και μεγάλο κακό θα πέσει στο βασίλειο», πρόσθεσε.

Ωστόσο μόνο ένας από τους νεοσσούς θα παραμείνει στον Πύργο και θα πάρει το όνομα Τζορτζ ή Τζορτζίνα, αφού οι νεοσσοί γεννήθηκαν ανήμερα του αγίου Γεώργιου, προστάτη της Αγγλίας, εξήγησε ο Σκάιφι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου