Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος.
Ωστόσο, μερικές φορές κάποιοι συνδυασμοί λαθών μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες και κυρίως οικονομικές!
Δείτε παρακάτω τα 12 πιο ακριβά λάθη στον κόσμο.
12. Κατάρρευση πολυκατοικίας
Μια μέρα αυτή η πολυκατοικία στην Σανγκάη που ήταν μέρος ενός συγκροτήματος 11 πολυκατοικιών απλά έπεσε. Είναι θαύμα που δεν έπεσε πάνω σε κάποια άλλη πολυκατοικία και δεν δημιουργήθηκε το φαινόμενο ντόμινο. Οι λόγοι της κατάρρευσης ήταν τα χαμηλής ποιότητας θεμέλια και η μη συμμόρφωση με τα πρότυπα κατασκευής.
11. Η κατά λάθος καταστροφή μιας κιθάρας 150 ετών
Η κιθάρα με την οποία έπαιξε μουσική η Τζένιφερ Τζέισον Λέιχ στην ταινία του Ταραντίνο "The Hateful Eight" ήταν μια πραγματική κιθάρα ηλικίας 150 ετών, που είχαν νοικιάσει από το μουσείο κιθάρας Μάρτιν. Υπέθεσαν ότι για την συγκεκριμένη σκηνή θα έπαιρναν ένα αντίγραφο της κιθάρας, αλλά ο Κερτ Ράσελ δεν ήταν ενήμερος και έσπασε την κιθάρα.
10. Ένα πολύ βαρύ υποβρύχιο που δεν ερχόταν στην επιφάνεια
Η κυβέρνηση της Ισπανίας ξόδεψε 1,75 δισεκατομμύρια ευρώ για αυτό το καινούργιο υποβρύχιο, αλλά κατά την διάρκεια της κατασκευής κατάλαβαν ότι ήταν πολύ βαρύ και δεν θα μπορούσε να ξαναβγεί στην επιφάνεια μόλις βυθιζόταν. Από ότι φαίνεται κάποιος έκανε λάθος στους υπολογισμούς από την αρχή.
9. Μιλένιουμ, η γέφυρα που χορεύει
Η γέφυρα βρίσκεται στο Λονδίνο. Εγκαινιάστηκε το 2000 και παρά λίγο να κλείσει αμέσως. Από ότι φάνηκε όταν βρίσκονταν πάνω της πολλοί άνθρωποι, άρχιζε να κουνιέται. Για την ανακατασκευή και την προσθήκη σταθεροποιητικών στοιχείων χρειάστηκαν άλλα 5 δισεκατομμύρια.
8. Η απώλεια ενός διαστημόπλοιου
Το Mars Climate Orbiter αναπτύχθηκε από τη NASA για να μελετήσει το κλίμα στον Άρη. Ωστόσο, λόγω ενός απίστευτου λάθους, η επαφή με το διαστημόπλοιο χάθηκε όταν βρισκόταν στην ατμόσφαιρα.
7. Ένας ουρανοξύστης που λιώνει αυτοκίνητα
Χάρη στο κοίλο σχήμα του και την επιφάνεια του γυαλιού, ο ουρανοξύστης Walkie-Talkie στο Λονδίνο δεν είναι παρά ένας τεράστιος καθρέπτης. Το φως της αντανάκλασης ήταν τόσο έντονο που έλιωσε μερικά από τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση. Για να αποφύγουν περαιτέρω ζημιές, εγκατέστησαν ηλιακή προστασία στο κτίριο.
6. Πεταμένα bitcoin
Το 2009 εμφανίστηκαν bitcoin και τότε ήταν εύκολο να τα αποκτήσει κάποιος. Ο Άγγλος James Howell είχε συγκεντρώσει 7.500 σε ψηφιακά νομίσματα, αλλά τότε δεν είχαν σχεδόν καμία αξία. Ωστόσο, μέχρι το 2013 η αξία των bitcoin είχε φτάσει τα 7.5 εκατομμύρια. Όταν ο άντρας έμαθε πόσο τυχερός ήταν, συνειδητοποίησε ότι είχε πετάξει τον σκληρό δίσκο στα σκουπίδια.
5. Βάσα, το βυθισμένο πλοίο
Το πλοίο Βάσα θα γινόταν η ναυαρχίδα του ναυτικού της Σουηδίας τον 17ο αιώνα. Ωστόσο, δεν πρόλαβε καν να φύγει από το ναυπηγείo και να πάει στον κόλπο της Στοκχόλμης.
Εξαιτίας ενός λανθασμένου σχεδιασμού, το πλοίο ήταν πολύ ασταθές. Με λίγο αέρα αναποδογύρισε μπροστά στα μάτια πολλών κατοίκων.
4. Το ένα μέρος της γέφυρας κατέρρευσε
Η γέφυρα πάνω από τον ποταμό Χαν στην Σεούλ έγινε διάσημη, όταν ένα κομμάτι της κατέρρευσε σε ώρα αιχμής το 1994. Το κεντρικό κομμάτι της κατασκευής έπεσε στο ποτάμι, εξαιτίας κακής κατασκευής.
3. Λίμνη με διαρροή
Το 1989 σε μια αναζήτηση πετρελαίου δημιουργήθηκε μια διαρροή στην λίμνη Peigneur στις ΗΠΑ. Εξαιτίας λανθασμένων υπολογισμών, το τρυπάνι κατέστρεψε τον θόλο ενός ορυχείου αλατιού. Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο περισσότερο μεγάλωνε η τρύπα. Η δίνη που σχηματίστηκε την εξέδρα, φορτηγά και ένα νησάκι. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανένας.
2. Πλατιά βαγόνια και στενές πλατφόρμες
Το 2014, η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF αποφάσισε να εκσυγχρονίσει το δίκτυο μεταφορών της και παρήγγειλε 2.000 καινούργια τρένα με κόστος 15 δισεκατομμύρια δολάρια.
Δυστυχώς, εξαιτίας λανθασμένων υπολογισμών τα τρένα φτιάχτηκαν πιο πλατιά από τις πλατφόρμες. Το πρόβλημα έπρεπε να λυθεί άμεσα και κόστισε άλλα 50 δισεκατομμύρια.
1. Η πώληση της Αλάσκα
Τον Μάρτιο του 1867, η Ρωσία πούλησε την Αλάσκα στην Αμερική για 7.2 εκατομμύρια δολάρια. Εκείνη την εποχή η Ρωσία κέρδισε πολλά χρήματα, αλλά έχασε τους φυσικούς πόρους της Αλάσκα που κοστίζουν δισεκατομμύρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου