Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Μανωλάδα: Εισαγγελική παρέμβαση για τους αλλοδαπούς στα φραουλοχώραφα

 Δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση εργασίας 355 αλλοδαποί και ο καταυλισμός τους
κάηκε από πυρκαγιά, καταστρέφοντας τα έγγραφά τους
Η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση των αλλοδαπών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας όχι μόνο δεν έχει τελειωμό, αλλά προκάλεσε για ακόμη μια φορά την εισαγγελική παρέμβαση.

Έτσι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας για τις δικές της δέουσες μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.).
Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά του Σ.ΕΠ.Ε., 355 αλλοδαποί -κυρίως από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν- οι οποίοι δούλευαν στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και ο καταυλισμός όπου διέμεναν καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά τον περασμένο Ιούνιο, δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Λόγω του αέρα, η φωτιά πολύ γρήγορα είχε λάβει τότε διαστάσεις, καταστρέφοντας παράλληλα τα πρόχειρα καταλύματα στα οποία διέμεναν οι αλλοδαποί. Τα καταλύματα ήταν κατασκευασμένα από σίδερα, καλάμια και νάιλον, ενώ εξαιτίας των φιαλών υγραερίου, που χρησιμοποιούσαν οι αλλοδαποί για να μαγειρεύουν, σημειώθηκαν και εκρήξεις.


Όμως, η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα να καούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα των περισσοτέρων αλλοδαπών.

Για το λόγο αυτό η Ξένη Δημητρίου πλην της μηνυτήρια αναφοράς που διαβίβασε ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας να εξετάσει το ενδεχόμενο να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής , καθώς απώλεσαν όλα τους τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους λόγω και των άσχημων συνθηκών που επικράτησε στον καταυλισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εισαγγελέας σύμφωνα με τα άρθρα 88-89 του νόμου 4052/2012 έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει κατά την κρίση του άδεια παραμονής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου