Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Ο «Μανόλο του Παππά» περνάει καλά

 Dolce vita για τον Μανώλη Πετσίτη στο Λονδίνο με ξανθιά τραγουδίστρια λίγο προτού περάσει την πόρτα του εισαγγελέα - Ποιοι υπουργοί αναμένεται να τον ακολουθήσουν

Συνεχίζει ακάθεκτος τη μεγάλη ζωή ο «μυστικοσύμβουλος» του Μεγάρου Μαξίμου, Μανώλης Πετσίτης. Για μερικές ημέρες έζησε τον δικό του μύθο στο ακριβό Λονδίνο συντροφιά με νεαρή, όμορφη τραγουδίστρια. Μάλιστα, όπως μαρτυρούν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, κάθε άλλο παρά αγχώθηκε στο άκουσμα της είδησης για ενδεχόμενη κλήση του από την Εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον ρόλο του στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ.
Η είδηση για την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών έπειτα από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ) και των καθυστερήσεων στην είσπραξη οφειλών εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ήχησε στα αυτιά του «μυστικοσύμβουλου» του Μαξίμου σαν το τελευταίο χτύπημα της καμπάνας του ιστορικού Big Ben.

Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλεξης Τσίπρας και στη μέση ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, Μανώλης Πετσίτης ή «Μανώλης του Παππά» όπως τον ξέρουν στην Κουμουνδούρου, λόγω της σχέσης του με τον Νίκο Παππά
Και μπορεί ο Πετσίτης να σάστισε για μερικά δευτερόλεπτα, ωστόσο, όπως λένε πρόσωπα από το περιβάλλον του, δεν έδειξε σημάδια πανικού.
Παρεμπιπτόντως, αφού αναφέραμε για τη μεγάλη καμπάνα του ρολογιού-σύμβολο της βρετανικής πρωτεύουσας, να προσθέσουμε ότι ο Μανώλης Πετσίτης συμπτωματικά βρισκόταν εκείνες τις ημέρες στο Λονδίνο μαζί με τη νεαρή και όμορφη τραγουδίστρια Βίκυ Καρνέζη, όπως τουλάχιστον μαρτυρούν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που η ίδια ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook, συνοδεύοντάς τα με θερμά λόγια που αφορούν στη σχέση της με τον «Μανόλο του ΣΥΡΙΖΑ» ή τον «Μανωλάκη του Παππά», όπως τον αποκαλούν υπάλληλοι και στελέχη στην Κουμουνδούρου.
Μια σχέση που απ’ ό,τι έχει γίνει γνωστό δημιουργήθηκε στον απόηχο του σκανδάλου για τις οφειλές της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ELFE προς τη ΔΕΠΑ και τις επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα του Μανώλη Πετσίτη στο γραφείο του αποπεμφθέντος διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θεόδωρου Κιτσάκου.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Κιτσάκος είχε πει δημόσια ότι ο Μανώλης Πετσίτης πήγαινε στο γραφείο του στο κτίριο όπου στεγάζεται η Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου ως απεσταλμένος του Μεγάρου Μαξίμου, λόγια που αναμένεται να τα επαναλάβει και ενώπιον του εισαγγελέα, αλλά αυτή τη φορά με περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία για το αντικείμενο των επισκέψεων του «μυστικοσύμβουλου».

Η ξανθιά τραγουδίστρια


Η νεαρή τραγουδίστρια Βίκυ Καρνέζη με τον Μανώλη Πετσίτη κάπου στο Λονδίνο, σύμφωνα με όσα γράφει στη σελίδα της στο Facebook

Λίγο πριν από τη γνωριμία τους, η νεαρή και ταλαντούχα λαϊκή τραγουδίστρια Βίκυ Καρνέζη εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της επαρχίας κυνηγώντας μια ευκαιρία για μεταγραφή στις μεγάλες αθηναϊκές πίστες. Την ίδια στιγμή ο Μανώλης Πετσίτης με άνωθεν εντολή επιχειρούσε να χαθεί από τα στέκια της νύχτας ωσότου περάσει η καταιγίδα των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων στον Τύπο σχετικά με τον ρόλο του στην κυβέρνηση και τις υπό διερεύνηση ύποπτες επαφές του με υπόδικους επιχειρηματίες για λογαριασμό της.

Δεν ήταν όμως και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, δεδομένου ότι ο «Μανωλάκης του Παππά» είχε εθιστεί στη νύχτα μπαίνοντας μάλιστα ως μέτοχος σε γνωστό μπαρ του Κολωνακίου, ενώ ταυτόχρονα διατηρούσε μόνιμη σουίτα τα Σαββατοκύριακα στο κέντρο διασκέδασης όπου εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος.

Ο «μυστικοσύμβουλος» του Μαξίμου πιθανότατα συστήθηκε στη νεαρή τραγουδίστρια ως εκείνος που λύνει και δένει στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ως ένας από τους λίγους στο κόμμα που έχουν το προνόμιο να επικοινωνούν απευθείας με τον πρωθυπουργό στο προσωπικό του τηλέφωνο, κάτι που ισχύει και με τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά. Γενικότερα θα της είπε πως έχει τις άκρες να κάνει τα αδύνατα δυνατά βοηθώντας όσους θέλουν να κάνουν μπίζνες μαζί του ή τους πολύ δικούς του ανθρώπους, τους οποίους μάλιστα καλούσε στα μπουζούκια για να διασκεδάσουν με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

 Η Βίκυ Καρνέζη γνώρισε τον Μανώλη Πετσίτη όταν εκείνη εμφανιζόταν σε κέντρα διασκέδασης της επαρχίας ενώ αυτός έτρεχε... για τις δουλειές της κυβέρνησης
Και εδώ που τα λέμε, δεν του ήταν δύσκολο να γίνει πιστευτός, καθώς τόσο η εμφάνισή του -ντυμένος πάντα στην πένα με τα ακριβότερα ρούχα- και ο χαρακτήρας του όντας γαλαντόμος στις παρέες, και δη με τις γυναίκες, όσο και ο τρόπος ζωής που ακολουθεί καθότι συνεχίζει να κυκλοφορεί με πολυτελή αυτοκίνητα έχοντας στο πλευρό του θηριώδεις σωματοφύλακες δεν άφηνε πολλά περιθώρια να τον αμφισβητήσεις.

Ειδικά τους τελευταίους δύο μήνες το όνομά του βρίσκεται τακτικά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, καθώς η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη, με πιο εντυπωσιακή από αυτές την ταχύτατη επαγγελματική του ανέλιξη.

Θυμίζουμε ότι ο Μανώλης Πετσίτης εργαζόταν ως σερβιτόρος και ντελιβεράς το 2014 με πολύ φτωχό βιογραφικό και εξίσου φτωχό ετήσιο εισόδημα, συγκεκριμένα ύψους 3.255 ευρώ. Δύο χρόνια μετά εμφανίζεται να δηλώνει αμοιβές για «συμβουλευτικές υπηρεσίες» συνολικού ύψους 204.160 ευρώ από εταιρείες οι δραστηριότητες των οποίων βρίσκονται εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών.

Και μπορεί να μην κατοικεί πια στη βίλα της Βαρυμπόμπης, της οποίας, όπως έγινε γνωστό μετά την αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος», το ενοίκιο πληρωνόταν από γνωστό δικηγόρο των Αθηνών γιατί ο Πετσίτης δεν ήθελε το όνομά του στο μισθωτήριο, την ίδια στιγμή που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού προχωρεί σε έξωση εναντίον του για απλήρωτα ενοίκια, ωστόσο ο «Μανόλο του ΣΥΡΙΖΑ» δεν σταμάτησε ποτέ να διατυμπανίζει τις στενές του σχέσεις με την κυβέρνηση, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και τον πρωθυπουργό.

 Η λίστα με τους υπουργούς

Ακόμη και τώρα που έγινε γνωστό ότι ενδέχεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα βαριά ονόματα του Μαξίμου, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί θα κληθούν να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση της ΔΕΠΑ, ο Μανώλης Πετσίτης συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα λέγοντας δεξιά και αριστερά ότι δεν φοβάται κανέναν, ούτε τον εισαγγελέα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εισαγγελείς στους οποίους θα χρεωθεί η υπόθεση της ΔΕΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει να σημειώνουν με κόκκινο στιλό τα στελέχη της κυβέρνησης που θα λάβουν κλήση για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν τις προσεχείς ημέρες για το χρέος της ELFE προς τη ΔΕΠΑ το οποίο εκτοξεύτηκε σε δυσθεώρητα ύψη επί διοικήσεως Θεόδωρου Κιτσάκου και ότι εκείνος διαπραγματεύτηκε ανταλλαγή του με δεσμευμένα από την Αρχή Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ακίνητα. Γι’ αυτό οι εισαγγελείς συντάσσουν μια λίστα με ονόματα υπουργών, όπως ο συμμαθητής του Μανώλη Πετσίτη, Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ενδεχομένως ο Γιάννης Δραγασάκης, η πρώην υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, Ανδρέας Νεφελούδης. Τα παραπάνω ονόματα έχουν αναφερθεί από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θεόδωρο Κιτσάκο ότι συμμετείχαν στις συσκέψεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση που απασχολεί τις εισαγγελικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου