Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας: Απάντηση στην κα Ραφτοπούλου για τα αδέσποτα

Η Απάντηση του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας για τα αδέσποτα στο άρθρο της κας Ραφτοπούλου: «ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α: Γιατί δήμαρχε, κ. Μάρκου, είμαστε εκτός χρηματοδότησης;»:
Είναι αναμφισβήτητο κ. Ραφτοπούλου ότι δεν έχετε διαβάσει προσεκτικά το ΦΕΚ 5821 Β/2018 το οποίο επικαλείστε.

Αν το είχατε κάνει, θα είχατε διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αφορά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Χρησιμοποιήσατε την έκδοση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης για προεκλογικές εξαγγελίες που αφορούν τα αδέσποτα ζώα.

Το ποσό το οποίο θα χρηματοδοτούνταν ο Δήμος,αν μπορούσε να ενταχθεί στη χρηματοδότηση την οποία αναφέρετε, δεν θα ξεπερνούσε τις 2.000€ (βλ. Δήμο Κρωπίας κλπ) ενώ ο Δήμος μας διαθέτει ήδη ποσό 45.000€ για στειρώσεις, περίθαλψη και τροφές.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχει ολοκληρωθεί σε ειδικό ηλεκτρονικό αρχείο η αρχειοθέτηση καταγραφή και ψηφιοποίηση όλων των στοιχείων που τα αφορούν και συγκεκριμένα 870 εγγραφές αδέσποτων και 206 δηλωμένων ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς . Από τις 02-01-2017 μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 198 υιοθεσίες και εκκρεμούν λόγω διεκπεραίωσης άλλα 30 αιτήματα.

Το οικονομικό όφελος από τις υιοθεσίες για το Δήμο είναι 385.000€ ανά έτος δεδομένου ότι το κόστος φιλοξενίας για ένα ζώο σε καταφύγιο αντιστοιχεί σε 1.925€ για ένα χρόνο.

Επίσης πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, αναφορικά με το σεβασμό στα ζώα, την ορθή προσέγγιση αδέσποτων ζώων και την κατανόηση της φύσης, ενώ προγραμματίζεται ενημερωτική καμπάνια αναφορικά με την υπεύθυνη κηδεμονία σε ενήλικες και ιδιοκτήτες σκύλων.

Σε ότι αφορά την αναφορά που κάνατε στα «δεσποζόμενα» ζώα, δηλαδή στα κατοικίδια, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέχει περίθαλψη σε ζώα που έχουν ιδιοκτήτη και τέτοια δαπάνη δεν είναι νόμιμη καθώς δεν εγκρίνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στην προσπάθεια να παραπλανήσετε τους δημότες και να το καρπωθείτε πολιτικά «τάζετε» ακόμα και πράγματα που δεν γίνονται.

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας

12 σχόλια:

  1. Δεν κατάλαβα ποιος δίνει την απάντηση; η επώνυμη ερώτηση - καταγγελία πρέπει να έχει και επώνυμη απάντηση. Όχι κάλυψη πίσω από τη "κουρτίνα" που λέγεται δήμος. Δήμος είναι οι υπηρεσίες αλλά κ η δημοτική αρχή. Ποιος απάντησε γιατί μπερδευτήκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλε πλακα μας κάνετε?ο χειρότερος δήμος στα ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥς ΔΥΟ ΑΝΤΩΝΗΔΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
    ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ 2 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ 2ΦΟΡΕΣ ΑΡΚΕΤΑ
    ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πουλάκι με... σώβρακο -κολοκύθια τούμπανα- ψάχνει για αχυρώνα τελικά κ ζητάει αντάλλαγμα ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ για να πάει μαζί τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η Άννα η ......... έχει τελειώσει λύκειο? μπορεί να λέει ότι είναι Π.Μηχανικος άλλα να διαβάζει δεν ξέρει, ούτε γραφή ενήλικου γνωρίζει.
    Άννα να πας σε σχολειό Β ευκαιρίας, να μάθεις κάποια βασικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΖΕΝΗ ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ? ΕΦΥΓΕ Η ΑΝΟΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΕΚΟΒΕΣ ΦΛΕΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΩΡΑ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΠΑΛΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ

      Διαγραφή
    2. ΤΖΕΝΗ ΤΟ ΕΚΑΨΕΣ. ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ?
      ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

      Διαγραφή
    3. ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΚΑΨΑ ..ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΑ ΕΧΩ ..ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΠΟΥ ΕΚΟΒΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ..ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ..ΕΡΓΑ ΜΗΔΕΝ ....ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ....ΚΑΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΟΥΝΑ ΠΟΤΕ ...ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ..ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΩΜΟΛΟΧΙΕΣ.....ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΕ ΣΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΦΙΛ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΘΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΚΕΛΑΙΔΑΩ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ....

      Διαγραφή
    4. Σε καλόγριες με άνοια ποιος δίνει σημασία?

      Διαγραφή
  7. ΜΗΤΣΟΑΠΑΤΕΩΝΑ Κ ΑΝΝΑ ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ-ΑΣΧΕΤΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΛΕΕΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΖΩΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΚΥΡΑ ΜΑΡΩ ΖΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Κ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΙΖΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΡΟΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΜΑΡΩ ΤΟΤΕ Κ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΚΟΥΜΠΑΡΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Κ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΥΜΗΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΝΕΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου