Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Brigitte Bardot Be Be


Η γυναίκα που θα γινόταν γνωστή στα πέρατα του κόσμου ως «Be-be» έμελλε να σφραγίσει
μια για πάντα την εικόνα της ωραίας και μοιραίας. Σε νεαρή ηλικία, η Bardot ήταν μια επίδοξη μπαλαρίνα. Το 1947, έγινε δεκτή στο Conservatoire de Paris και για τρία χρόνια παρακολούθησε τα μαθήματα μπαλέτου του Ρώσου χορογράφου Boris Knyazev.

Στην συνέχεια, έγινε μοντέλο για ένα περιοδικό μόδας και ξεκίνησε η καριέρα της ως ηθοποιός. Οι ταινίες της από την αρχή και τα μέσα της δεκαετίας του 1950 ήταν γενικά ρομαντικά δράματα και μερικά ιστορικά, στα οποία είχε το ρόλο της σειρήνας.

Ο Roger Vadim, Γάλλος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και ηθοποιός, που αποτέλεσε σταθμό στην εξέλιξη του γαλλικού κινηματογράφου της εποχής του και «θεωρήθηκε ο σκηνοθέτης που έφτιαχνε ντίβες», δεν ήταν ικανοποιημένος με αυτούς τους ρόλους. Το Νέο Κύμα των Γάλλων και Ιταλών καλλιτεχνών διευθυντών και των «αστεριών» τους μεγάλωνε διεθνώς και θεώρησε ότι η Bardot ήταν υποτιμημένη. Ψάχνοντας για κάτι περισσότερο από μια ταινία τέχνης για να την ωθήσει ως σοβαρή ηθοποιό, την παρουσίασε και στο God Created Woman (1956) με τον Jean-Louis Trintignant. Η ταινία, για έναν ανήθικο έφηβο σε μια αξιοσέβαστη μικρή πόλη, ήταν μια διεθνής επιτυχία.

Ο 28χρονος τότε Vadim και η «καθωσπρέπει» 24χρονη Bardot του 16ου διαμερίσματος ήταν το ζευγάρι που αντιπροσώπευε τον μοντέρνο έρωτα. Στην πραγματικότητα, η «Be-be», την οποία είχε γνωρίσει στα 15 της και είχε παντρευτεί έξι χρόνια πριν, τον άφηνε για τον Jean-Louis Trintignant, τον συμπρωταγωνιστή της.

Απολαύστε την στο βίντεο που ακολουθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου