Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Η 2η «Athens Cannabis Expo» ξεκινάει στο Τάε Κβο Ντο


Πάνω από 150 επιχειρηματίες θα βρεθούν στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου από τις 11 έως τις 13 Ιανουαρίου – Περίπτερα, ομιλίες, σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με προϊόντα με κάνναβη
Όλος ο κόσμος της κάνναβης δίνει ραντεβού στην 2η Athens Cannabis Expo 2019. Περισσότεροι από 150 επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν ραντεβού στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο) από τις 11 έως τις 13 Ιανουαρίου. Τρόφιμα, ρούχα, οικοδομικά υλικά, προϊόντα κανναβιδιόλης (CBD), καλλιεργητικά προϊόντα, καλλυντικά, σπόροι, ατμοποιητές, εκδόσεις, φαρμακευτικά σκευάσματα θα είναι λίγα μόνο από όσα θα υπάρχουν στα περίπτερα της έκθεσης.

Παράλληλα, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών, επιχειρηματίες της κάνναβης θα μιλήσουν για την αγορά, φορείς θα εξηγήσουν πώς μπορούνε οι ενδιαφερόμενοι να μπούνε σε αυτή, ακτιβιστές θα μιλήσουν για την πορεία και εξέλιξη του φυτού μέχρι σήμερα, γιατροί και ασθενείς θα μοιραστούν την εμπειρία τους. Στο Τάε Κβο Ντο θα λάβουν χώρα εργαστήρια και σεμινάρια αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενημερωθεί το κοινό για όλα τα προϊόντα και τις καινοτομίες που υπάρχουν στον τομέα αυτό σε όλο τον κόσμο καθώς και τα τελευταία επιτεύγματα όσον αφορά την ιατρική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης. Επίσης, παρέχει και πολλές επενδυτικές ευκαιρίες για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο καθώς θα υπάρχει και συμμετοχή πολλών ξένων εταιρειών με πολυετή πείρα σε αυτό τον τομέα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήδη στην Ελλάδα, δεκάδες εγχειρήματα βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης έχουν ξεκινήσει την προσπάθειά τους, εκατοντάδες καταστήματα έχουν βάλει τα προϊόντα του φυτού στα ράφια τους, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, και εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να επενδυθούν στη νέα αυτή αγορά. Στη χώρα μας, καλλιεργούνται ήδη 1.100 στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης, ενώ την ίδια στιγμή οι14 πρώτες εταιρείες αναμένεται να λάβουν άδεια για καλλιέργεια και επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης μέχρι το τέλος του έτους, με επενδύσεις που αρχικά θα αποφέρουν 185 εκατ. ευρώ και 770 νέες θέσεις εργασίας. Στην Ευρώπη η αγορά της βιομηχανικής κάνναβης αναμένεται να φτάσει τα 180 εκατ. ευρώ ως το 2028 και της φαρμακευτικής τα 55,2 δις. ευρώ. Ο παγκόσμιος κύκλος των business της κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 145 δις. δολάρια μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Κατερίνα Φάκα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου