Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Απτόητοι οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ συνεχίζουν τις μπίζνες ως μεσάζοντες

Αν και δεν είναι πλέον μέλη της διοίκησης, συνεχίζουν ως μέλη της ΚοινΣΕΠ εκμεταλλευόμενοι τη διαφορετική τιμολογιακή πολιτική
Μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του protothema.gr για τους δυο εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αξιοποίησαν την πρόσκαιρη παρουσία τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΦ για να… αναλάβουν ως ιδιώτες- μέσω δημιουργίας ΚΟΙΝΣΕΠ- στη συνέχεια, την εκμετάλλευση χώρων του Σταδίου με εξευτελιστικό αντίτιμο και με μεγάλα προσδοκώμενα κέρδη, αλλά και μετά και τις ερωτήσεις στη Βουλή από τους βουλευτές της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδο και Άννα Καραμανλή σχετικά με την υπόθεση, υπήρξε η άμεση κινητοποίηση της Διοίκησης του ΣΕΦ που στις 19 Νοεμβρίου αποφάσισε ότι στις 30 Νοεμβρίου 2018 «λύνεται η από 18/9/2018 σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και της ΚοινΣΕΠ Σύνδραση. Μάλιστα η συμφωνία έγινε παρουσία του προέδρου της ΣΥΝΔΡΑΣΗΣ κ. Ανδρέα Στρατή ο οποίος και υπέγραψε τη λύση της σύμβασης μίσθωσης.

Σήμερα, όμως, και παρά το γεγονός ότι λύθηκε η σύμβαση εν τούτοις η ΚοινΣΕΠ συνεχίζει να εκμεταλλεύεται χώρους του ΣΕΦ όπως αποδεικνύεται από την αίτηση της Συνδρασης στη διεύθυνση εκδηλώσεων του ΣΕΦ στις 3 Δεκεμβρίου όπου αναφέρει χαρακτηριστικά «παρακαλούμε για την παραχώρηση του γηπέδου 5 x 5 για προπόνηση ομάδων ποδοσφαίρου» και αναφέρει τις ημέρες και ώρες, αλλά και από τα ηλεκτρονικά μηνύματα (emails) που έχει στείλει ο πρόεδρος της Σύνδρασης στη διεύθυνση εκδηλώσεων του ΣΕΦ. Μάλιστα στο ηλεκτρονικό μήνυμα με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου 2018 ο πρόεδρος της Σύνδρασης κ. Ανδρέας Στρατής απευθύνεται σε ενικό πρόσωπο στην υπεύθυνη γράφοντας: «καλησπέρα Έλενα, σου στέλνω το πρόγραμμα της εβδομάδας».

Παρά το γεγονός ότι από τις 30 Νοεμβρίου 2018 έχει σταματήσει η σύμβαση μίσθωσης μεταξύ Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και της Κοινσεπ Σύνδρασης την 33η Συνεδρίαση του ΔΣ του Σταδίου που έγινε στις 7 Δεκεμβρίου (υπήρξε και συνέχεια της συνεδρίασης στις 11 Δεκεμβρίου) αποφασίστηκε να ισχύει η τιμολογιακή πολιτική εκμετάλλευσης των γηπέδων 5 x 5 και για τη Σύνδραση. Ειδικότερα στην απόφαση που πάρθηκε και εστάλη στις 13 Δεκεμβρίου 2018 στη διεύθυνση εκδηλώσεων του ΣΕΦ αναφέρεται ότι: «Το ΔΣ στην 27η Συνεδρίαση του στις 13 -9-2018 αποφάσισε για τη μίσθωση των γηπέδων, βάσει της έρευνας αγοράς (μίσθωση γηπέδων 50-55 ευρώ . ώρα) και με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα αποφασίζει για τη μίσθωση των γηπέδων 5 x 5 στον περιβάλλοντα χώρο απευθείας σε ιδιώτες προς χρήση το ποσό των 45 ευρώ ανά ώρα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Για τη μίσθωση όταν μεσολαβεί μεσάζοντας το ποσό των 20 ευρώ ανά ώρα πλέον ΦΠΑ για τις ώρες 20:00- 23:00 με σκοπό 50% στο μεσάζοντα και 50% στο ΣΕΦ. Για τη μίσθωση σε Ακαδημίες αναγνωρισμένα σωματεία το ποσό των 6 ευρώ ανά ώρα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για τις ώρες 16:00-20:00, ο παρών τιμοκατάλογος ισχύει για όλες τις ημέρες. Το ΔΣ στην 33η Συνεδρίαση του στις 7 /12 και 11/12/18 (συνέχεια αυτής) και κατόπιν επικύρωσης της λύσης σύμβασης ΣΕΦ- ΚΟΙΝΣΕΠ Συνδραση αποφασίζει να ισχύσει η ίδια τιμολογιακή πολιτική και για αυτήν ήτοι: για τις ώρες 20:00-23:00 χρέωση 20 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Για τις ώρες 16:00-20:00 χρέωση 6 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η παρούσα απόφαση θα ισχύσει με τη λύση της σύμβαση (από 1/12/2018) και θα ακολουθείται η πάγια πολιτική προπληρωμής πριν τη χρήση των γηπέδων», καταλήγει την οποία υπογράφει ο συντονιστής διευθυντής ΣΕΦ κ. Γεώργιος Δημόπουλος.



Να υπενθυμίσουμε εδώ πως το protothema.gr είχε αποκαλύψει ότι τα δύο στελέχη, οι Ανδρέας Στρατής και Δέσποινα Μακριδάκη, που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τον περασμένο Μάιο είχαν μία απίστευτη, όσο και κυνική έμπνευση. Μόλις κατάλαβαν ότι το Στάδιο διαθέτει χώρους, που έχουν εμπορικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 5 x 5, έκαναν το εξής απλό: Ίδρυσαν τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ήταν μέλη του ΔΣ δηλαδή, την «ΣΥΝΔΡΑΣΗ», μία εταιρία με τη μορφή της ΚΟΙΝΣΕΠ – τελευταία μόδα, που κυκλοφορεί ευρέως – η οποία πρότεινε στο ΣΕΦ να αναλάβει εκείνη την εκμετάλλευση των χώρων αυτών.

Επί ενάμιση μήνα οι δύο εκλεκτοί και δαιμόνιοι παράγοντες «διαπραγματεύονταν» ουσιαστικά με τον… εαυτό τους! Ως μέλη του ΔΣ του ΣΕΦ διαπραγματεύονταν με τη δική τους ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση), δηλαδή με τους εαυτούς τους, το αντικείμενο μίας σύμβασης, για την τύχη των συγκεκριμένων γηπέδων.
Η… περήφανη αυτή «διαπραγμάτευση» κατέληξε στα μέσα Σεπτεμβρίου στο εξής φοβερό αποτέλεσμα: Η ΚΟΙΝΣΕΠ αναλαμβάνει την αξιοποίηση των δύο γηπέδων μέχρι το 2020 και δικαίωμα επέκτασης έως το 2021, καταβάλλοντας στο ΣΕΦ το αστρονομικό ποσό των… 4 ευρώ ανά ώρα! Όταν όλοι γνωρίζουν ότι η ενοικίαση σε ιδιώτες αθλούμενους μπορεί να φτάσει έως και 100 ευρώ την ώρα, ή έστω, εφόσον πρόκειται για σωματεία, σε μερικές δεκάδες ευρώ ωριαία!!!

Ουσιαστικά το ΣΕΦ των Στρατή και Μακριδάκη παραχωρούσε στην ΚΟΙΝΣΕΠ των… Στρατή και Μακριδάκη δύο γήπεδα έναντι πινακίου φακής, διευκολύνοντας την Επιχείρηση να έχει τεράστια περιθώρια κέρδους – ασχέτως εάν τυπικά αυτές οι εταιρίες δεν είναι του κλασικού τύπου διανομής μερισμάτων.

Φυσικά υπήρχε ένα πρόβλημα, μόλις θα έφτανε η ώρα των υπογραφών. Ήταν προφανές ακόμα και στα τζιμάνια ότι δεν μπορούσε και στα δύο συμβαλλόμενα μέρη να είναι τα ίδια πρόσωπα. Έτσι, στις 17 Σεπτεμβρίου οι Ανδρέας Στρατής και Δέσποινα Μακριδάκη παραιτήθηκαν από το ΔΣ του ΣΕΦ, προφανώς για να αποφύγουν το τυπικό και νομικό κώλυμα, που ήταν κραυγαλέο. Στις 18 Σεπτεμβρίου, μόλις μία ημέρα μετά και χωρίς καν να κρατήσουν τα προσχήματα, καθυστερώντας έστω για λίγο διάστημα τη διαδικασία, το ΣΕΦ και η ΚΟΙΝΣΕΠ υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση – μάλλον για να μην χαθεί ούτε μέρα από τη μπίζνα.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό, το ΣΕΦ εκμίσθωνε στην ΚΟΙΝΣΕΠ με την επωνυμία ΣΥΝΔΡΑΣΗ τα δυο γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 καθώς και δυο αποδυτήρια (ανδρών- γυναικών) με σκοπό την διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων ιδιωτών και σωματείων από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 έως και την 31η Αυγούστου 2020 με την διάρκεια της μίσθωσης να ανανεώνεται για ένα ακόμη χρόνο εφόσον ο μισθωτής το δηλώσει ένα μήνα πριν από τη λήξη του συμβολαίου.

Το μίσθωμα που προβλεπόταν ήταν όχι απλώς συμβολικό, αλλά εξευτελιστικό.

Στο άρθρο 3 του ιδιωτικού συμφωνητικού αναφέρονταν τα εξής εξωφρενικά και εντελώς εκτός των συνθηκών, που επικρατούν στην αγορά, ιδίως για περιοχές, όπου υπάρχει έλλειψη χώρων για άθληση:

«Για τη χρήση στο πλαίσιο ωρών 16:00-20:00 το ποσό των… 4 ευρώ + 3,6% χαρτοσήμου τα 60 λεπτά χρήσης.
Για τη χρήση στο πλαίσιο ωρών 20:00-23:00 το ποσό των… 15 ευρώ + 3,6% χαρτοσήμου τα 60 λεπτά χρήσης.
Για τη χρήση στα Σαββατοκύριακα το ποσό των… 4 ευρώ +3,6% τέλος χαρτοσήμου τα 60 λεπτά χρήσης».

Όπως αποδεικνύεται όμως και παρά τη λύση της σύμβασης μίσθωσης οι δυο εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν απτόητοι την εκμετάλλευση των γηπέδων, πλέον ως «μεσάζοντες», αποκομίζοντας περισσότερα χρήματα αφού ισχύει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική σύμφωνα με την απόφαση της 33ης συνεδρίασης του ΔΣ του ΣΕΦ

Βασίλης Γούλας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου