Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Μάτι: Ξένες ιστοσελίδες πουλούσαν έναντι 10 ευρώ φωτογραφίες με πυρόπληκτους κατοίκους!


Άμεση αντίδραση του Συντονιστικού των πυρόπληκτων που θα στραφεί νομικά κατά της
τράπεζας φωτογραφιών και του φωτογράφου – Αποσύρθηκαν ήδη οι πρώτες φωτογραφίες
Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά και η αντίδραση των μελών του Συντονιστικού των πυρόπληκτων σε Μάτι και Νέο Βουτζά όταν διαπιστώθηκε ότι ξένες ιστοσελίδες πουλούσαν έναντι 10 ευρώ φωτογραφίες με πυρόπληκτους κατοίκους.
Η αρχή έγινε πριν από δυο ημέρες όταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ενημερώνονται οι πυρόπληκτοι, κάτοικος από το Μάτι ανέβασε φωτογραφία με την αδερφή του στο κατεστραμμένο σπίτι τους και ανέφερε: «Κυκλοφορεί σε μια τράπεζα φωτογραφιών Alamy Stock Photos φωτογραφία της αδερφής μου, μέσα στο καμένο σπίτι μας η οποία πωλείται προς €10 το κάθε download. Τη φωτογραφία τράβηξε τις μέρες εκείνες ένας περαστικός φωτογράφος αφού την ρώτησε το όνομα της, αλλά χωρίς να ζητήσει την άδεια της την εμπορεύθηκε. Αύριο κιόλας σκοπεύουμε να στραφούμε τόσο κατά του φωτογράφου όσο και κατά της τράπεζας φωτογραφιών. Κυκλοφορούν και άλλες φωτογραφίες από το Μάτι προς πώληση, παρακαλώ κοιτάξτε τις μήπως σας αφορούν».







Τα μέλη του Συντονιστικού κινήθηκαν άμεσα και μέσα σε λίγες ώρες η εν λόγω φωτογραφία είχε αποσυρθεί από την συγκεκριμένη τράπεζα φωτογραφιών που απευθύνονταν κυρίως, σε κοινό και επαγγελματίες της Αμερικής, όπως ιδιώτες αλλά και ιστοσελίδες, περιοδικά και εφημερίδες.










Πριν από λίγες ώρες ο Παναγιώτης Ράμφος μέλος του Συντονιστικού Οργάνου των Πυρόπληκτων ανάρτησε στο facebook τα εξής: «Zuma και Alamy συμμορφώθηκαν (κανιβαλικά site που πούλαγαν τις φώτο)...όλοι προσπαθήσαμε(στην Σεκμα) να κατεβεί η επίμαχη φώτο. τα καταφέραμε...μένει ο φωτογράφος να δούμε αν έχει άδεια για τους εικονιζόμενους...έγκριτος δικηγόρος (μέλος της σεκμα) θα βάλει τον φωτογράφο στην θέση του...αφού εγώ δεν κατέχω το νομικό κομμάτι...νομίζω ότι τελικά όλα θα αποκατασταθούν... ήδη η φώτο δεν "πωλείται" πια! αλλά ούτε και υπάρχει στα 2 site!».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου