Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Συνδέοντας την Δημιουργικότητα με την Τεχνολογία και την Εικονική Πραγματικότητα

Η anatakti.gr παρευρέθηκε στο 1ο Βιωματικό ART + TECH Workshop: Connected Minds - Συνδέοντας την Δημιουργικότητα με την Τεχνολογία και την Εικονική Πραγματικότητα - Infocom 2018 στα πλαίσια του 20oυ Παγκόσμιου Συνεδρίου InfoCom World
2018 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018. Ήταν άριστα διοργανωμένο και διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία . Συμμετείχαν οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες: Nomik Monk, Mantha Papaioannou, Κιμ Καραμανεας
που μας παρουσίασαν τις δυνατές εμπειρίες τους από το χώρο της μουσικής, της ζωγραφικής και της εικονικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με την τεχνολογία!

To Workshop παρουσίασε ο κ.Michalis Pediotis της BullMp.com, ο οποίος αφού παρουσίασε την δουλειά του, την δράση της Εταιρείας του, τους Μουσικούς καλλιτέχνες που εκπροσώπησε και την γενικότερη διαδρομή του, συντόνισε την παρουσίαση τους εκλεκτούς καλλιτέχνες:

Ο Nomik Mon με τον ρομαντισμό και το πάθος του μουσικού μας βοήθησε να εκτιμήσουμε το συμπαντικό ρόλο που έπαιξε και παίζει η τεχνολογία στην μουσική, δίνοντάς μας την δυνατότητα να έχουμε όλοι πρόσβαση, με ένα απλό κλικ, σε ανεκτίμητα μουσικά έργα. "Η τεχνολογία είναι η Λεωφόρος της νίκης για την Μουσική, η άνευ όρων παράδοση ενός λαμπρού μέλλοντος στα χέρια μας", είπε χαρακτηριστικά!

Η Mantha Papaioannou με την καλαισθησία του εικαστικού μπόρεσε να αναδείξει την σημαντική συμβολή της τεχνολογίας στην δημιουργία νέων μέσων έκφρασης και μας έδειξε αξιόλογα παραδείγματα τέχνης που δημιουργήθηκαν με την χρήση της τεχνολογίας. "Η τέχνη δεν μπόρεσε να μείνει έξω από την τεχνολογία με συνδυασμένες μορφές τέχνης, που αλληλεπιδρούν με τον θεατή, πίνακες φτιαγμένους με τεχνολογία VR, και ακόμη και εικονικές γκαλερί. Ζει για να απολαμβάνει την ομορφιά της τέχνης από όποιο πρίσμα αυτή παράγεται", είπε μεταξύ άλλων!

Ο Κιμ Καραμανεας, πληθωρικός και εκφραστικός όπως μόνο ένας καλλιτέχνης του επιπέδου του μπορεί να εκφραστεί, μας μετάφερε παραστατικά στην επαναστατική διάσταση που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στην τέχνη και να απελευθερώσει τον καλλιτέχνη από οποιοδήποτε περιορισμό της ύλης. "Ο Καλλιτέχνης είναι τρελός, και θέλει να σπάει τα όριά του και δεν του φτάνει το Σύμπαν", ήταν, χαρακτηριστικά, τα λόγια του.

Το Workshop διοργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από: BullMp.com Live Your Music Passion


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου