Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Αστυνομικοί κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα σωματεμπόρων


Δύο αστυνομικοί βρίσκονται στο επίκεντρο ΕΔΕ, με την κατηγορία ότι παρείχαν πληροφόρηση και οδηγίες σε μέλη κυκλώματος σωματεμπόρων – Τους ενημέρωναν για επιχειρήσεις συναδέλφων τους

Δυο αστυνομικοί που υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία της Αρκαδίας βρίσκονται στο επίκεντρο διοικητικής πειθαρχικής έρευνας, με την κατηγορία ότι παρείχαν πληροφόρηση και οδηγίες σε μέλη κυκλώματος σωματεμπόρων που δρούσε στην Καλαμάτα για τις επικείμενες επιχειρήσεις των συναδέλφων τους!

Σε βάρος τους κινήθηκε και ποινική διαδικασία, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Ωστόσο, εξαρθρώθηκε πλήρως το κύκλωμα που από τον περασμένο Απρίλιο κρυβόταν πίσω από περισσότερες από 600 υποθέσεις γενετήσιας εκμετάλλευσης και προαγωγής στην πορνεία γυναικών που εργάζονταν σε καταστήματα στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας και στην Τρίπολη.

Στις τρεις αυτές περιοχές και στην Αττική, εκτελέστηκαν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις της Ασφαλείας Καλαμάτας μαζί με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Τρίπολης και της Ασφάλειας Αττικής και άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνελήφθησαν επτά Έλληνες και μια αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας, σωματεμπορία, μαστροπεία, διευκόλυνση ακολασίας άλλων και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα κατά περίπτωση.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο αλλοδαπές από τις οποίες συνελήφθη μια και άλλους δύο Έλληνες με κατηγορίες κατά περίπτωση για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, του Τελωνειακού Κώδικα, του νόμου περί σημάτων και πλαστογραφία.

Επιπλέον, δύο από τους συλληφθέντες προμηθεύονταν ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις μετάγγιζαν σε φιάλες επώνυμων εταιρειών και τις διέθεταν στα καταστήματα τους. Στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκε η δράση άλλης μίας εγκληματικής ομάδας που, από τον περασμένο Μάιο, δραστηριοποιούνταν σε παράνομους στοιχηματισμούς μέσω διαδικτύου και μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων στην Καλαμάτα και σε περιοχή της Αττικής. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ένας Έλληνας και μια αλλοδαπή, ενώ προέκυψε και η εμπλοκή ενός από τα μέλη της πρώτης συμμορίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε καταστήματα και σπίτια κατασχέθηκαν 17.395 ευρώ, 69,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 52 ναρκωτικά χάπια, ένα πιστόλι replica, ένα κυνηγετικό όπλο με 51 φυσίγγια, 41 φιάλες αλκοολούχων ποτών η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται, πέντε υπολογιστές και 19 κινητά. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου