Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ποιες ευρωπαϊκές πόλεις είναι οι πιο ελκυστικές για επενδύσεις το 2019


Σύμφωνα με την έρευνα της Deloitte, σε δείγμα 120 υψηλών στελεχών της παγκόσμιας
ξενοδοχειακής βιομηχανίας, το Άμστερνταμ παραμένει η πιο ελκυστική πόλη στην Ευρώπη για επενδύσεις
Τις επενδυτικές τάσεις στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία το 2019 αποκαλύπτει η πιο πρόσφατη έρευνα ξενοδοχειακών επενδύσεων, European Hotel Investment Survey της Deloitte.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Deloitte, European Hotel Investment Conference, σε δείγμα 120 υψηλών στελεχών της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας, το Άμστερνταμ παραμένει η πιο ελκυστική πόλη στην Ευρώπη για επενδύσεις.

Το Λονδίνο ακολουθεί στη δεύτερη θέση και το Παρίσι στην τρίτη.

Η Βαρκελώνη μετακινήθηκε στην 6η θέση της κατάταξης έπειτα από σχετικά πολλές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια.Η πορεία της οικονομικής ανάπτυξης αναφέρθηκε από το 38% των ερωτηθέντων ως ένας από τους βασικούς κινδύνους για τη βιομηχανία την ερχόμενη 5ετία. Στο Ην. Βασίλειο, οι βασικοί κίνδυνοι αφορούν το προσωπικό και την κερδοφορία: το 68% ανέφερε το αυξημένο κόστος εργοδοσίας και το 63% την έλλειψη δεξιοτήτων του προσωπικού ως υψηλούς κινδίνους για την βρετανικό ξενοδοχειακό κλάδο το 2019.


Το 73% αναμένει ανάπτυξη εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) στο Ην. Βασίλειο κάτω του 3% το 2019, με το Εδιμβούργο και το Κέιμπριτζ να εκτιμάται οτι θα έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση. Το 87% πιστεύει οτι το Λονδίνο θα έχει ανάπτυξη κάτω του 3%. Το 74% πιστεύει οτι θα έπρεπε να υπήρχαν περισσότερα ξενοδοχειακά brand. Οι μεγαλύτερες δυναότητες εντοπίζονται στο κοινό των millennials, στην οικονομική κατηγορία ξενοδοχείων (55%) και στα κόνσεπτ μεσαίας κατηγορίας (49%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου