Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Brexit: Δεν υπάρχει συμφωνία, λένε οι Βρυξέλλες - Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα!


Οι πρεσβευτές των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενημερώθηκαν ότι δεν έχει
μέχρι στιγμής επιτευχθεί καμία συμφωνία με τη Βρετανία σχετικά με τους όρους του διαζυγίου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Σημαντικά θέματα παραμένουν ανοιχτά, ανέφερε ο Μισέλ Μπαρνιέ - Politico και Suddeutsche Zeitung υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο
Λίγο νωρίτερα, ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαίωναν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου στις Βρυξέλλες μεταξύ αξιωματούχων της Βρετανίας και της ΕΕ δεν έχουν μέχρι στιγμής καταλήξει σε μια τελική συμφωνία για το Brexit, την οποία θα εγκρίνουν αυτήν την εβδομάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Ορισμένοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες, που παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες, εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξοι ότι οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές θα ανακοίνωναν στους πρεσβευτές των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια συνεδρίαση στις 19.30 στις Βρυξέλλες, ότι επιτεύχθηκε συμφωνία.
Ωστόσο, άλλες πηγές είπαν στο Reuters ότι χρειάζονται περαιτέρω συζητήσεις, προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν στη συμφωνία που επιθυμούν.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διαπραγματευτικής ομάδας, Μισέλ Μπαρνιέ, επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter ότι δεν υπάρχει συμφωνία, καθώς «παραμένουν ανοιχτά σοβαρά ζητήματα»», συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ασφάλειας των συνόρων και του ελέγχου όσων ταξιδεύουν από και προς τη Βρετανία.
Από την πλευρά του, ο ενημερωτικός ιστότοπος Politico μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενος τρεις διπλωμάτες της ΕΕ, ότι οι διαπραγματευτές για το Brexit κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Αλλά και η Suddeutsche Zeitung, επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο των μονίμων αντιπροσώπων των 27 κρατών-μελών της ΕΕ, έκανε λόγο για την επίτευξη οδυνηρής για την Μεγάλη Βρετανία συμφωνίας με την ΕΕ για το Brexit.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας θα... πάψει τυπικά να υφίσταται, καθώς η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπει τη συμμετοχή της Βορείου Ιρλανδίας στην εσωτερική αγορά, ενώ η υπόλοιπη Μεγάλη Βρετανία θα παραμείνει μόνο στην τελωνειακή ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου