Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Η Βρετανική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Παρακολουθήσεων απέκτησε Instagram

Μετάβαση στην εποχή των social media έκανε η GCHQ που δημοσίευσε την πρώτη της
ανάρτηση στο Instagram – Στόχος να «ανοίξει τον κόσμο της κατασκοπείας» στο κοινό
Άνοιγμα στο κοινό κάνει το Κυβερνητικό Αρχηγείο Τηλεπικοινωνιών (GCHQ), που άνοιξε σήμερα λογαριασμό στο Instagram.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων – η βρετανική NSA- αποφάσισε να κάνει δημόσια εισβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά από πολλά χρόνια.

«Για πρώτη φορά το κοινό θα μπορέσει να έχει εικόνα για τη ζωή ενός αξιωματικού πληροφοριών – όχι μόνο για το τι κάνει στη δουλειά του, αλλά και για τα χόμπι τους, τον τρόπο ζωής τους και ίσως μερικές φορές και τις μασκότ των αγαπημένων τους ομάδων» αναφέρει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Εκπρόσωπος της GCHQ δήλωσε: «Οι άνθρωποι γενικά γνωρίζουν ότι δουλεύουμε 24/7 για να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή, αλλά δεν έχουν την ευκαιρία να δουν πίσω από το προσκήνιο. Ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να διαλυθούν κάποιοι μύθοι και να δείξει ποιοι είμαστε ως άνθρωποι».


Μάλιστα, η υπηρεσία ανήρτησε και την πρώτη της φωτογραφία, που δεν είναι άλλη από μία φωτογραφία μιας πλευράς του κτιρίου, που έχει ταμπέλα που αναγράφει «Δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση».

Η GCHQ είναι η πρώτη βρετανική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών που δημιούργησε λογαριασμό στο Twitter το 2016 και σήμερα έχει πάνω από 75.000 ακολούθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου