Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μυστικό σχέδιο για να γίνει ο πρίγκιπας Κάρολος... αντιβασιλιάς


Ο 70χρονος Κάρολος είναι εδώ και 65 χρόνια πρώτος στην διαδοχή του θρόνου – Αν και η βασίλισσα Ελισάβετ δεν δείχνει διατεθειμένη να παραιτηθεί υπέρ του, προετοιμάζει το
έδαφος για να προστατεύσει το θεσμό της μοναρχίας
Με στόχο την διατήρηση του θεσμού της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο η 92χρονη βασίλισσα Ελισάβετ έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος στον πρωτότοκο γιο της, ώστε να είναι έτοιμος να την διαδεχθεί σε περίπτωση που η ίδια φύγει από τη ζωή.

Επί μήνες η «αειθαλής» μονάρχης πραγματοποιεί μυστικές συναντήσεις με τον 70χρονο διάδοχο του θρόνου στις οποίες συζητούν ζητήματα του έθνους ενώ παράλληλα, έχει ζητήσει να αποστέλλονται και στον πρίγκιπα Κάρολο τα κυβερνητικά έγγραφα που λαμβάνει η ίδια.
Θα τον χρίσει αντιβασιλιά όταν γίνει 95 ετών

Ο Βρετανός Ρόμπερτ Τζόμπσον, συγγραφέας, δημοσιογράφος και βασιλικός ανταποκριτής στην εκπομπή Today Show του αμερικανικού δικτύου NBC, δήλωσε στον βρετανικό Τύπο πως όταν η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο γίνει 95 ετών θα χρίσει τον διάδοχο του θρόνου αντιβασιλιά και θα του μεταφέρει κάποιες από τις εξουσίες της.
Ο ίδιος έγραψε στη Daily Mail: «Σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας που θα συνεχιστεί από ασθένεια η βασίλισσα έχει εξασφαλίσει πως ο διάδοχος της είναι πλήρως προετοιμασμένος και έτοιμος να αναλάβει. Μερικά άτομα κοντά στην μονάρχη υποστηρίζουν πως όταν αυτή γίνει 95 θα λάβει μία μνημειώδη απόφαση και θα επιτρέψει επισήμως στον Κάρολο να αναλάβει την εποπτεία της βασιλείας της».

Αποφασισμένη να διατηρήσει τον θρόνο μέχρι τον θάνατό της

Ο Τζόμπσον υποστηρίζει πως η βασίλισσα Ελισάβετ σε τρία χρόνια θα εκχωρήσει σημαντικές εξουσίες στον πρίγκιπα της Ουαλίας αλλά δεν θα τον κάνει βασιλιά αφού για να ανεβεί στον θρόνο ο διάδοχος της θα πρέπει πρώτα εκείνη να έχει φύγει από τη ζωή. Μάλιστα, ο Βρετανός δημοσιογράφος επικαλείται τον όρκο που έδωσε η βασίλισσα όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της σύμφωνα με τον οποίο ορκίστηκε ενώπιον θεού και ανθρώπων να υπηρετεί ως βασίλισσα μέχρι τον θάνατό της.

Ο πρίγκιπας Κάρολος εργάζεται 14 ώρες την ημέρα

Ο πρίγκιπας Κάρολος ήδη εκπροσωπεί την μονάρχη σε ορισμένες από τις επίσημες υποχρεώσεις της και ταξιδεύει αντί για εκείνη στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο ο διάδοχος του θρόνου εργάζεται 14 ώρες την ημέρα και πραγματοποιεί περισσότερες από 600 επίσημες εμφανίσεις ετησίως. Την Πέμπτη ο πρίγκιπας Κάρολος μαζί με την δούκισσα της Κορνουάλης θα πραγματοποιήσουν ταξίδι εννέα ημερών σε Γκάμπια, Γκάνα και Νιγηρία, χώρες της βρετανικής Κοινοπολιτείας. Το ταξίδι θα αρχίσει από τη Γκάμπια, όπου αναμένεται να εορταστεί η επάνοδος της αφρικανικής χώρας στην Κοινοπολιτεία νωρίτερα μέσα στο έτος.

Διάδοχος ετών 70 (παρά ένα μήνα)

Ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ θα γίνει 70 ετών τον επόμενο μήνα και είναι ο πιο ηλικιωμένος διάδοχος στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς είναι πρώτος στην διαδοχή του θρόνου εδώ και 65 χρόνια. Όταν θα ανεβεί στον θρόνο θα είναι ο μεγαλύτερος μονάρχης που διαδέχεται ποτέ βασιλιά στη Γηραιά Αλβιόνα.


Πάντως, δεν υπάρχει νομικό κώλυμα που να εμποδίζει την βασίλισσα Ελισάβετ να παραιτηθεί από τον θρόνο, όπως έκανε ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας το 2014 και οι τρεις τελευταίες βασίλισσες της Ολλανδίας, Βιλελμίνα, Τζουλιάνα και Βεατρίκη, που παραιτήθηκαν όλες κοντά στην ηλικία των 70 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου