Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ανοιχτά της Αττάλειας η πρώτη γεώτρηση του «Πορθητή»


Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι τουρκικά F16 παρεμπόδισαν
βρετανικά μαχητικά που πετούσαν κοντά στο «Μπαρμπαρός», που βρίσκεται ανοιχτά της κατεχόμενη Μόρφου
Αυτή τη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί η γεώτρηση του τουρκικού γεωτρύπανου «Πορθητή» στα ανοιχτά της Αττάλειας σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού ενώ το πρακτορείο ΙΗΑ αναφέρει ότι το ταξίδι του «Πορθητή» ξεκινά σήμερα από την Αττάλεια, στην παρουσία και του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ.

Και τα δύο πρακτορεία αναφέρουν ότι η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί στα ανοικτά της Αττάλειας στην τουρκική ΑΟΖ, ωστόσο δεν διευκρινίζουν σε ποιο σημείο ακριβώς.
Πριν από ένα μήνα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας είχε δηλώσει ότι η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου ενώ στη συνέχεια βουλευτής του CHP είχε δηλώσει ότι η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα της 95ης επετείου της ανεξαρτησίας του τουρκικού κράτους.

Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι τουρκικά F16 παρεμπόδισαν βρετανικά μαχητικά που πετούσαν κοντά στο «Μπαρμπαρός», που βρίσκεται ανοιχτά της κατεχόμενη Μόρφου για έρευνες.

Τα F16 απογειώθηκαν από τη βάση Ιντσιρλίκ και έφτασαν μέχρι τα ανοιχτά της Μόρφου για την παρεμπόδιση των βρετανικών μαχητικών, γράφει η εφημερίδα. Η Γενί Σαφάκ σχολιάζει ότι «το "Μπαρμπαρός" που συνεχίζει τις έρευνες του στην περιοχή ενοχλεί την Ελλάδα και κάποιες δυνάμεις στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου