Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Η Αυστρία αποσύρεται από το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση


Ο συνασπισμός της δεξιάς και της ακροδεξιάς στη Βιέννη επικαλέστηκε για την απόφασή
του τις ανησυχίες για τον περιορισμό της εθνικής της κυριαρχίας
Στο ίδιο μήκος κύματος με τις ΗΠΑ και την Ουγγαρία κινείται και η Αυστρία με την σημερινή της απόφαση να αποσυρθεί από το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «APA».

H απόφαση αυτή λήφθηκε από τον συνασπισμό της δεξιάς και της ακροδεξιάς στη Βιέννη, ο οποίος επικαλέστηκε τις ανησυχίες για τον περιορισμό της εθνικής της κυριαρχίας και της ελευθερίας δράσης της.
Πάντως, στις αρχές του μήνα ο καγκελάριος της Αυστρίας είχε προλειάνει το έδαφος για την αποχώρηση της πατρίδα τους από το Σύμφωνο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διαφωνεί με κάποια από τα άρθρα του.

Η Αυστρία δεν θα υπογράψει το σύμφωνο που διέπει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών και αναμένεται να υπογραφεί τον Δεκέμβριο σε μια σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στο Μαρακές του Μαρόκου, όπως επισημαίνει το αυστριακό πρακτορείο.

Στην απόφαση αυτή έχουν ήδη καταλήξει ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Το υπουργικό συμβούλιο της Αυστρίας αναμένεται να συνεδριάσει και να ανακοινώσει την απόφασή του για το σύμφωνο αργότερα εντός της ημέρας, διευκρινίζει το πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου