Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Διαιτολόγος συμβουλεύει να βάζουμε πάντα ένα γλυκό στο ταπεράκι των παιδιών


Τι σκέφτεσαι όταν ακούς τις λέξεις «υγιεινό κολατσιό για παιδιά»;
Λογικά σαντουιτσάκια, λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς, σωστά; Κι όμως η διαιτολόγος, Katie Morford, υποστηρίζει πως είναι απόλυτα υγιεινό να βάζουμε ένα γλυκάκι στο τάπερ των παιδιών για το σχολείο.



Ο λόγος; «Τα παιδιά είναι ακριβώς όπως και οι ενήλικες. Πες μας ότι δεν μπορούμε να φάμε κάτι, και μόνο αυτό θα σκεφτόμαστε», υποστηρίζει η διαιτολόγος.
Με άλλα λόγια, συνειδητοποίησε πως εάν δεν τους δώσει η ίδια κάτι γλυκό για το σχολείο, θα το βρουν από αλλού, είτε αυτό ονομάζεται καντίνα, είτε το ταπεράκι κάποιου συμμαθητή.
Κάπως έτσι άλλαξε τελείως ο τρόπος που προετοίμαζε το κολατσιό για τα παιδιά της. «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να γεμίζω το πιάτο τους με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, αλλά πάντα τα έπαιρνα μαζί μου στην κουζίνα για να φτιάξουμε κεκάκια και έβαζα πάντα λιχουδιές στο κολατσιό τους για το σχολείο», εξηγεί.



Όπως τονίζει, προτιμά τα μικρά της να φάνε ένα σπιτικό μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας, παρά ένα συσκευασμένο γλυκό σνακ από την καντίνα του σχολείου. Πιστεύει ότι εάν γεμίζεις το τάπερ του παιδιού με υγιεινά φαγητά, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και πηγές πρωτεΐνης, μια λιχουδιά δεν πρόκειται να τούς κάνει κακό. «Το να δείχνω στα παιδιά πώς να απολαμβάνουν γλυκά στα πλαίσια ενός υγιεινού γεύματος, θα τα βοηθήσει και με τις επιλογές τους στο μέλλον», εξηγεί.



«Είναι σαφώς λάθος να θεωρείτε τη ζάχαρη «απαγορευμένο καρπό». Εάν το κάνετε αυτό, τα παιδιά σας θα αρχίσουν να «ψαχουλεύουν» τα ταπεράκια των φίλων τους για τα μπισκότα, που απαγορεύεται να φάνε», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου