Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ola Kallenius, ο πρώτος μη Γερμανός CEO στην Daimler

Η Daimler AG επιτάχυνε τις αλλαγές στη διοίκηση της, ονομάζοντας τον ως τώρα επικεφαλής ανάπτυξης Ola Kallenius, αντικαταστάτη του Διευθύνοντος Συμβούλου Dieter Zetsche
δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει τρομακτικές αλλαγές στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ο Kallenius, ο πρώτος μη Γερμανός που θα πάρει το τιμόνι της Daimler, θα γίνει CEO το 2019, δήλωσε ο Daimler την Τετάρτη σε δήλωση. Ο 49χρονος Σουηδός ήταν ο κληρονόμος του μεγάλου Zetsche, 65 ετών, ο οποίος έμεινε υπό την πίεση των ρυθμιστικών αρχών για τις εκπομπές ντίζελ.

"Στο πρόσωπο του Ola Kallenius, διορίζουμε έναν αναγνωρισμένο, διεθνούς φήμης και επιτυχημένο στέλεχος της Daimler", δήλωσε ο πρόεδρος Manfred Bischoff, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Zetsche το 2021 μετά από μια διετή περίοδο αναμονής. "Ο Dieter Zetsche διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της Daimler και εξασφάλισε τη στρατηγική της θέση για την δραστηριότητα της εταιρείας στο μέλλον".

Οι μετοχές της Daimler μειώθηκαν κατά 2,4% στη Φρανκφούρτη.

Η μετάβαση στην κορυφή έρχεται σε κρίσιμη στιγμή για την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών οχημάτων στον κόσμο που είναι και κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων.
Η Daimler τον Ιούνιο ήταν η πρώτη εταιρεία μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων που αποφάσισε να μειώσει τους ετήσιους στόχους, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με απρόβλεπτες συνέπειες από τις εμπορικές εντάσεις και τις πιέσεις των τιμών πέρα από τις πρωτοφανείς δαπάνες για ηλεκτρικά οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου