Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Δούρου για Μάνδρα: Είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης

Μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ευθέως ότι έχει στοχοποιηθεί καθώς από τους δέκα υπόπτους τα ΜΜΕ και οι ιστοσελίδες προβάλλουν μόνο... εκείνη
«Είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας.
Τότε είχα λοιδορηθεί,  οι πολιτικοί αντίπαλοι έλεγαν ότι πάω να... αυτομηνυθώ. Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης» δήλωσε πριν από λίγο η Ρένα Δούρου μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» με τους δημοσιογράφους Κ. Ακριβοπούλου και Σωτήρη Καψιώχα.

Σε ερώτηση αν αισθάνεται προσβεβλημένη για το γεγονός ότι κλήθηκε ως ύποπτη από την εισαγγελία για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα απάντησε ότι δεν θέλει να μιλήσει με ηθικούς όρους και άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι η ίδια έχει στοχοποιηθεί. Σημείωσε όμως ότι από τους δέκα που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, από τα ΜΜΕ και τις ιστοσελίδες«προκρίνεται ένας». «Είναι σαφές ότι το περί δικαίου αίσθημα αντιμετωπίζεται αλ καρτ από ορισμένους».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της είπε ότι «η Μάνδρα δεν έτυχε αλλά πέτυχε». «Το έργο έπρεπε να είχε γίνει το 2003. Η μελέτη ξεκίνησε το 1995 για να υλοποιηθεί το 2016. «Χρειάστηκε να εκλεγεί η Δούρου το 2014 για μπει μισό δισ. για έργα... Εμείς εδώ είμαστε για να δώσουμε εξηγήσεις και να συμβάλλουμε στο έργο της Δικαιοσύνης» επανέλαβε.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απάντηση που έδωσε η κα Δούρου σε ότι αφορά την επικινδυνότητα του μεσογειακού κυκλώνα...

«Στη χώρα μας έχουμε... 11 εκατ. μικρούς πρωθυπουργούς» απάντησε η Ρένα Δούρου και πρόσθεσε ότι η ίδια στα ζητήματα της επιχειρησιακής πολιτικής προστασίας δεν είναι ειδική . «Εμείς στην περιφέρεια είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε όλους τους επιχειρησιακούς κρίκους εάν και εφόσον οι κυκλώνες δοκιμάσουν την ασφάλεια ζωών και τις ιδιοκτησίες». «θέλουμε τα μοντέλα αυτά να πέσουν έξω» σημείωσε.

Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η Περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι πληροφορήθηκε για την κλήση της από την εισαγγελία από τα ΜΜΕ και τις τηλεοράσεις. Σημείωσε πάντως ότι της προκαλεί ανακούφιση η συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς επιθυμεί την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. «Οι αργοί ρυθμοί με τις οποίες συνήθως κινούνται οι διαδικασίες σε τέτοιες υποθέσεις υποκρύπτουν πολλές φορές λόγους σκοπιμότητας» παρατήρησε η περιφερειάρχης Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου