Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Προσφορά αγάπης από το Ίδρυμα Μπούμπουρα και τον Δήμο Οδησσού στους πληγέντες στο Μάτι


Το Ίδρυμα Μπούμπουρα δώρισε ένα κλαδοθρυματιστικό μηχάνημα, ενώ ο Δήμος Οδησσού πρόσφερε φιλοξενία για 200 άτομα
Μέσα σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Οδησσού Gennadly Trukhanov και του προέδρου του Ιδρύματος Μπούμπουρα, Παντελή Μπούμπουρα, με το Δήμαρχο Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς, τον επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θανάση Αδαμόπουλο και το Σύλλογο γυναικών της περιοχής «Ιωνίδες».

Οι κύριοι Trukhanov και Μπούμπουρας επισκέφθηκαν το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου προκειμένου να συνδράμουν, όσο περισσότερο μπορούν, στις πληγείσες περιοχές, προτείνοντας στη δημοτική αρχή την ολοκληρωτική φιλοξενία 200 ανθρώπων της περιοχής στην Οδησσό της Ουκρανίας προκειμένου να ξεφύγουν από τις τρομακτικές εικόνες που έζησαν. Παράλληλα το Ίδρυμα Μπούμπουρα ανέλαβε την αγορά ενός κλαδοθρυματιστικού μηχανήματος πολτοποίησης κλαδιών, εξαιρετικά απαραίτητο για τον καθαρισμό της περιοχής. Μαζί με τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάση Αδαμόπουλο και το Σύλλογο γυναικών «Ιωνίδες», επισκέφθηκαν τα σημεία που πέρασε η καταστροφική φωτιά στο Κόκκινο Λιμανάκι και κατέληξαν στο εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά.

Ο Δήμαρχος Οδησσού και η δημοσιογράφος...



«Ήμουν βαθιά θλιμμένος από τις εικόνες της πύρινης λαίλαπας που «σκέπασε» σαράντα ημέρες πριν την περιοχή, σκορπίζοντας τον θάνατο, σε τόσες ανθρώπινες ζωές. Μιλώντας με το δήμαρχο Οδησσού μου ζήτησε να επισκεφθούμε την περιοχή και να βοηθήσουμε. Βλέποντας από κοντά την τραγωδία, εύχομαι να μην υπάρξει πουθενά ανά τον κόσμο ανάλογη. Κατά την συζήτησή μας με τον Δήμαρχο Οδησσού για το πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε έστω και στο ελάχιστο τους πληγέντες, αποφασίσαμε να φιλοξενήσουμε 200 ανθρώπους στον Οδησσό προκειμένου να ξεφύγουν από το «μαύρο» αυτής της τραγωδίας. Κατά την συνάντησή μας με τους τοπικούς φορείς, μας ανέφεραν πως έχουν ανάγκη και από ένα ειδικό κλαδοθρυματιστικό μηχάνημα που κοστίζει 57.000 ευρώ. Αμέσως απάντησα πως το ποσό θα είναι διαθέσιμο από το Ίδρυμα τις επόμενες ημέρες. Οι Ουκρανοί αγαπούν πολύ την Ελλάδα. Εκατοντάδες άνθρωποι μου μίλησαν με βαθιά στεναχώρια γι’ αυτή την καταστροφή, παρακολουθώντας με αγωνία τις τραγικές εξελίξεις» τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα Παντελής Μπούμπουρας. Ο ίδιος, άλλωστε, υποσχέθηκε στους ανθρώπους της δημοτικής αρχής Ραφήνας- Πικερμίου πως θα είναι παρών σε οποιαδήποτε άλλη ανάγκη.

«Δυστυχώς ένα τραγικό περιστατικό, μία τραγική καταστροφή με μεγάλο αριθμό απώλειας ανθρώπινων ζωών φέρνει κοντά μία πόλη που συνδέεται με την Ελλάδα από αρχαιοτάτους χρόνους» σημείωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και συνέχισε «Μιλήσαμε με το συνάδελφο δήμαρχο Οδησσού Gennadly Trukhanov. Του περιέγραψα την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Μιλήσαμε για το παρελθόν και την ορθοδοξία που συνδέει τους δύο αυτούς τόπους. Συμφωνήσαμε αυτή η σημερινή ευκαιρία να γίνει μία αφετηρία ώστε οι δύο πόλεις να συνεχίσουν να έχουν σχέσεις».

Οι Κυριάκος Κόκκινος και Παντελής Μπούμπουρας




Στις κοινές ρίζες της Ελλάδας με την πόλη της Οδησσού αλλά και στην προσφορά οποιασδήποτε βοήθειας στην περιοχή αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Οδησσού. «Η Ελλάδα συνδέεται με την Οδησσό με πάρα πολύ μεγάλη ιστορία. Η ιστορία, οι ρίζες, η ορθοδοξία μας κάνουν αδελφούς λαούς. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να δηλώσω οτιδήποτε μετά την τόσο βαθιά τραγωδία που πήρε ζωές δεκάδων ανθρώπων, αλλά είμαι σίγουρος πως αυτές τις ημέρες πρέπει να είμαστε κοντά στα αδέλφια μας τους Έλληνες. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, να σας υποστηρίξουμε. Θα βρούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση τα σημεία που μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι.

Πιστεύω ότι η συνεργασία των πόλεων είναι ένα βήμα λαϊκής διπλωματίας. Οι λαοί οφείλουν να αλληλοβοηθούνται σε τόσο δύσκολες στιγμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου