Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Γέφυρα στο Βιετνάμ που αφήνει τους επισκέπτες άφωνους


Αν είστε φαν των ταινιών φαντασίας, όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, και έχετε αναρωτηθεί πώς θα ήταν να σε μετέφερε στα χέρια του ένας πελώριος γίγαντας, τώρα έχετε την ευκαιρία να το ανακαλύψετε.
Το μόνο που χρειάζεται να είναι να ταξιδέψετε μέχρι την Ντα Νανγκ του Βιετνάμ και να διασχίσετε μια πεζογέφυρα που άνοιξε πρόσφατα και αφήνει τους επισκέπτες με ανοιχτό το στόμα, χάρη στην απόκοσμη ομορφιά της.



Ο σχεδιασμός της γέφυρας, που αποτελεί δημιούργημα της εταιρείας TA Landscape Architecture, δίνει την εντύπωση ότι στηρίζεται στα χέρια ενός γίγαντα.

Τα τεράστια χέρια που αγκαλιάζουν την γέφυρα μοιάζουν σκαλισμένα στην πέτρα, αλλά στην πραγματικότητα ο σκελετός τους είναι κατασκευασμένος από ατσάλι και φάιμπεργκλας, και έχουν απλώς λίθινη επικάλυψη.

Η «Χρυσή Γέφυρα» (όπως είναι η ονομασία της) στέκει σε ύψος 1.400 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στους λόφους Μπα Να, έχει μήκος 150 μέτρων και προσφέρει φανταστική θέα της γύρω εξοχής. Οι χρυσαφένιες αποχρώσεις της ταιριάζουν ιδανικά με τα μωβ χρυσάνθεμα που έχουν φυτευθεί σε κρυφά κατά μήκος της, ενώ η κατασκευή της κράτησε περίπου έναν χρόνο.














Νάνσυ Κουλούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου