Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

«Μας Τιμωρεί ο Θεός; Φυσικές Καταστροφές-Γιατί Τόσο Πολλές;»

Πρώτη Δημοσίευση: 11.08.2018
Δημοσιεύουμε επιστολή Αναγνώστη μας σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τις καταστροφές που πλήττουν την ανθρωπότητα:
Αγαπητοί μου γεια σας,
Διάλεξα την 6η Αυγούστου 2018 να γράψω αυτές τις σκέψεις, καθώς σήμερα είναι η 73η επέτειος του ολοκαυτώματος της Χιροσίμα!

Είναι άκρως ενδιαφέροντα τα σχόλια του δημάρχου της πόλης της Χιροσίμα κ. Καζούμι Ματσούι, ο οποίος επισήμανε τα εξής:
«Αν η ανθρωπότητα ξεχάσει την ιστορία, ή πάψει να την κοιτάει καταπρόσωπο, μπορεί να διαπράξουμε άλλο ένα φρικιαστικό λάθος!»
Καθώς παρακολουθούμε με φρίκη και δέος τις ειδήσεις, και τα όσα συγκλονιστικά συμβαίνουν στην χώρα μας αλλά και παγκόσμια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιρρίπτουν την ευθύνη στον Θεό, ομολογουμένως από άγνοια, για όλα τα δεινά που πλήττουν την ανθρωπότητα.

Χωρίς αμφιβολία, ζούμε σε έναν καιρό, που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, ότι ο Θεός εξαπολύει την οργή του και τιμωρεί την ανθρωπότητα με πολέμους, και φυσικές καταστροφές!

Αυτό ακριβώς συνέβη και πρόσφατα, όταν μετά την καταστροφική φωτιά στο Μάτι, κάποιος Μητροπολίτης, δεν δίστασε να σχολιάσει δημόσια ότι, «ο Θεός τιμωρεί τους ανθρώπους» (!)

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε επίσης ένας Καθολικός ιερέας, μετά τον θάνατο 79 ατόμων από σαρωτικές πλημμύρες στις Φιλιππίνες, ότι «ο Θεός θέλει να αφυπνίσει την πωρωμένη και αναίσθητη συνείδησή μας», κατηγορώντας άμεσα τον Θεό για αυτό το τόσο τραγικό γεγονός!

Αγαπητοί μου, ως βαθυστόχαστος μελετητής της Αγίας Γραφής επί πολλές δεκαετίες, δηλώνω ξεκάθαρα, ότι τέτοια σχόλια αποτελούν βλασφημία και ύβρη για τον Θεό, καθώς επίσης βαθύτατη άγνοια των διδασκαλιών της Αγίας Γραφής!

Είμαι βέβαιος, πως η μελέτη των άρθρων:
«Μας Τιμωρεί ο Θεός;»
«Φυσικές Καταστροφές-γιατί τόσο πολλές;
»,
θα δώσουν σαφείς, επαρκείς και συγκεκριμένες πληροφορίες από την Αγία Γραφή, αποκαθιστώντας την Αλήθεια, σε ένα τόσο ευαίσθητο από θρησκευτική και κοινωνική άποψη θέμα.

Φιλικά και με εκτίμηση,
Βασίλης Δεδότσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου