Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Και όμως.... Συμβαίνει λίγα μέτρα από το Δημαρχείο του Δ.Μάρκου!!

Μόλις έστειλα στον Δήμο Σπατών-Αρτέμιδος το παρακάτω ερώτημα, ελπίζοντας να ανταποκριθούν άμεσα:

Τους τελευταίους μήνες έχουν κατασκηνώσει στην διασταύρωση της περιφερειακής οδού Σπατών (δημάρχου Χρήστου Μπέκα) με τον δρόμο που έρχεται από το νεκροταφείο, 3 μεσήλικες άνδρες αλλοδαποί. 




Έχουν στήσει την σκηνή τους μέσα στα δέντρα και ζητιανεύουν στο εκεί φανάρι. 
Στην στάση που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον "καταυλισμό" τους περιμένουν όλες τις ώρες τις ημέρας, κοπέλες και μικρά παιδιά το λεωφορείο.

Επειδή τους συναντώ καθημερινά να ζητιανεύουν, η εικόνα που έχω δεν είναι καθόλου κολακευτική, μιας και βλέπω την εικόνα απελπισμένων ανθρώπων με όχι ιδιαίτερα καλοσυνάτο βλέμμα (θα έλεγα μοχθηρό κάποιες φορές) να περιφέρονται ανενόχλητοι ανάμεσα μας.

Οι ερωτήσεις μου είναι πολλές: 
Αρχικά που πλένονται αυτοί οι άνθρωποι αυτοί; 
Πως τηρούν τις βασικές συνθήκες υγιεινής; 
Που εκπληρώνουν τις βασικές τους ανάγκες; 
Καθώς και κατά πόσο είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια των συμπολιτών μας που κυκλοφορούν γύρω τους.
Παρακαλώ να μου απαντήσετε κατά πόσο είστε γνώστες της κατάστασης και τι προτίθεστε να κάνατε από την πλευρά του δήμου μας, προκειμένου να προστατέψετε την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

11 σχόλια:

  1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΑ? ΕΣΥ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ? ΑΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΜΟΧΘΗΡΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΡΑ ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ?
    ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ? ΕΣΥ ΠΛΕΝΕΣΑΙ Η ΒΡΟΜΑΣ ΣΑΝ ΨΟΦΙΜΙ?
    ΠΑΠΑΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΡΑΒΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΑΛΙ.
    ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΥΡΝΑΝΕ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ?

    ΓΥΦΤΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΜΑΧΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΥΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΠΟΤΑΣΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΣΤΕΓΟ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.
    ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΜΟΧΘΗΡΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΩΡΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΛΟΥΤΣΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΠΤΟΙ? ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΒΡΟΜΙΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα το να λες ότι τους βλέπεις μοχθηρά αυτούς τους φουκαραδες έχει πολλά προβλήματα ψυχολογθκα, από εκεί και έπειτα η φτώχια η ανέχεια και η εξουθένωση δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει αυτούς τους ανθρωπους,όμως είναι υποχρεωση του Δήμου να περιθάλψει τέτοιου είδους ανθρώπους απλά και μόνο από θέμα ανθρωπιάς είναι πραγματικά τραγικοί που δεν έχουν μεριμνήσει ακόμα,και θαβειναι συνυπεύθυνοι αν γίνει η προκληθεί το παραμικρό να μην πω είναι καθ' όλα υπευθυνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενημέρωση από τον Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης Σπάτων – Αρτέμιδος (Ανεξάρτητη Αρχή)

    Την περίπτωση αυτή έχει ήδη χειρισθεί και καταγράψει η αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Σ-Α, ως τοπική υπόθεση που αφορά ευπαθή άτομα και έχει δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για στήριξή τους και λήψη των παραπέρα μέτρων που απαιτούνται στις κατά νόμο αρμόδιες για την υπόθεση κρατικές και περιφερειακές υπηρεσίες (π.χ. η αστυνομία που παρακολουθεί τα άτομα αυτά και στην οποία δίνουν παρών, κρατικές υπηρεσίες μέριμνας, κλπ). Κι όλα αυτά γιατί η αρμοδιότητα αυτών των υποθέσεων δεν ανήκει στους Δήμους, όπως δικαιολογημένα υποθέτει ή θα περίμενε ο κάθε απλός πολίτης.
    Ο ΣτΔΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις κατά νόμο αρμοδιότητες και την εμπειρία του από τέτοια περιστατικά με ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, η αντιμετώπιση γίνεται από τις αρμόδιες κατά νόμο Περιφερειακές υγειονομικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές όπου και όπως χρειάζεται.
    Εν προκειμένω για την περιοχή μας αρμόδιες για την περίπτωση υπηρεσίες είναι :
    1. Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,
    17ο χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος, Παλλήνη, 15351, ΑΤΤΙΚΗΣ και
    2. Η Ελληνική Αστυνομία
    Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε ουσιαστική αποκέντρωση και αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί και πολύ ακόμα και τους πολίτες, ενώ θα έπρεπε να είναι κυρίαρχη διεκδίκηση της Τ.Α. και των πολιτών
    Επικουρικά πάντως σε τέτοια ζητήματα, ιδίως στο αρχικό στάδιο, συνδράμει ήδη η Δημοτική Αστυνομία και η Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, κυρίως όμως για να κατευθύνουν την κάθε τέτοια υπόθεση με σωστότερο τρόπο στις κατ’ αρμοδιότητα ως άνω υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΡΉΣΤΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ! ΤΙ ΌΜΩΣ ΒΛΈΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΥΤΑ! ΓΙΑΤΊ ΕΜΕΊΣ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΜΗΔΈΝ ΑΠΌ ΤΟ ΜΗΔΈΝ ΜΗΔΈΝ. . .
    ΚΑΙ Η ΖΩΉ ΑΥΤΏΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΉ ΜΑΣ ΊΔΙΑ Η ΜΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΊΔΙΑ. . . ΔΗΛΑΔΉ ΤΊΠΟΤΑ Η ΝΑ ΤΟ ΠΟΎΜΕ ΑΛΛΙΏΣ ΝΑ ΣΕ ΒΡΑΣΩ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΣΕ ΑΛΥΨΩ ΜΈΛΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστή η παρατήρησή σας, γιατί αυτό που μετράει και αφορά τον δημότη είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και για τους 3 αυτούς συνανθρώπους και για τους πολίτες της περιοχής, ακόμα και για τον ιδιοκτήτη του ακινήτου όπου έχουν εγκατασταθεί.
    Θα πρέπει να σας πω ότι η ανάρτηση της παρέμβασης και των ερωτημάτων του συμπολίτη μας (Α.Ρ.) ήταν χρήσιμη για το έργο μου ως Συμπαραστάτη, γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσω τα όρια της στενής – τυπικής μου αρμοδιότητας και να κινηθώ επί της ουσίας, εκτός των ορίων του Δήμου Σ-Α, με βάση τον γενικό χαρακτηρισμό της περίπτωσης ως «τοπικής υπόθεσης», άρα τουλάχιστον διαμεσολαβητικά μας αφορά αυτή και επομένως το επόμενο βήμα είναι να επανέλθουμε διαμεσολαβητικά στις εκτός Δήμου Σ-Α δημόσιες Αρχές ζητώντας κατ’ αρχάς να συντονιστούν και στη συνέχεια να συγκεκριμενοποιήσουν τις παρεμβάσεις τους για ουσιαστικότερη λύση προς κάθε κατεύθυνση.
    Για παράδειγμα, δεν φθάνει η εποπτεία της αστυνομίας εκεί που έχουν εγκατασταθεί και το παρών που δίνουν στο Α.Τ. Σπάτων, θα πρέπει ίσως να ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης γιατί ίσως να μην γνωρίζει, στη συνέχεια οι υπηρεσίες φιλοξενίας αστέγων που έχουν ενημερωθεί θα πρέπει να πιέσουν τους τρεις αυτούς αλλοδαπούς να μετακινηθούν σε χώρο στέγασης που τους έχει προταθεί και όχι να εμμένουν στην εκεί παραμονή τους (Αυτά έχω αρμοδίως ενημερωθεί από τη Δημοτική Αρχή, ότι συμβαίνουν).
    Σε κάθε περίπτωση η ανακίνηση του θέματος από τους πολίτες δίνει τη δυνατότητα και στον ΣτΔΕ με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας να επανέλθει διαμεσολαβητικά στην υπόθεση, ζητώντας και την περαιτέρω συνδρομή της Δημοτικής Αρχής. Γιατί μη ξεχνάτε συμπολίτες μου ότι ως Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης, δυστυχώς έχω καταγγελθεί και δέχθηκα δημόσιες επιθέσεις από συγκεκριμένη ομάδα συμπολιτών μας γιατί ενεργώ και σε περιπτώσεις υποθέσεων προς άλλες εκτός Δήμου Σ-Α κρατικές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα στον έλεγχο που ζήτησα και διεξάγεται για τα ζητήματα του Αεροδρομίου και για την προσφυγή μου στην ποινική δικαιοσύνη στην υπόθεση του αποχετευτικού προβλήματος των πόλεών μας, όπου το όπλο μου στην κάθε περίπτωση ήταν οι χιλιάδες υπογραφές που έχω από τους απλούς δημότες.
    Αυτά είχα να σας ενημερώσω. Καλή ημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που καταλληλοι άνθρωποι βρίσκονται σαν από μηχανής θεοί στις κατάλληλες θέσεις... Ένας απ αυτούς ειναι κι ο Ποθουλάκης... Απλά χίλια μπράβο για την ευαισθησία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ? ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΠΑΛΙ ΛΕΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ.
    Ο ΜΗΤΣΟΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Κ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Κ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ?
    ΛΗΣΤΕΙΑ Κ ΝΟΘΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ 3 ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝΕ ΤΩΡΑ?
    ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ Κ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ Κ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΕΠΙΑ.
    ΑΣΕ ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ ΨΑΞΕ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΧΩΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ Κ ΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΜΟΝΟΜΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΜΗΤΣΟΑΠΑΕΤΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΧΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Κ ΜΕΤΑ ΜΠΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΠΙΚΕΡΜΙ ΠΙΣΩ.

    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΕΔΩ?
    ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΗΘΕΛΕ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΗ Η ΚΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τίποτε δεν θα γίνει σ αυτήν την πόλη!! Τίποτε! Ο κλέψας του κλεψαντος! Πουλανε συνειδήσεις εντιμότητα θέσεις στον δήμο .όλα με ένα κασέ το κεφάλι ο δήμαρχος όταν ανέλαβε δεν είχε Φράγκο κ σήμερα δεν ξέρει τι έχει..τα πάντα πουλιούνται ο αγοράζονται ..κ τώρα έχει και κολλητηληκια με τους κοινωνικούς μπακάληδες για να τρώνε παρέα ! Ενώ τον ενημέρωσαν ότι κλέβουν έβαλε τους λύκους να φυλούν τα πρόβατα! Το τερπνόν μετά του ωφέλιμου ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι γύφτοι δεν είναι αλλοδαποί ή λαθρομετανάστες, επίσημα είναι Έλληνες σαν εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιος είπε ότι οι γύφτοι είναι ξένοι και πρόσφυγες?
    Έλληνες είναι που ανήκουν σε μια άλλη φυλή, άλλα είναι Έλληνες νομάδες.
    Ξένοι αλλοδαποί οικονομικοί πρόσφυγες, είναι ο Λάμπρου,Μαρκου,Νομικος, Γιανάτος, Γκελιας. Πουλακης,Ραφτοπουλου,Μωραιτη κοκ .
    Ας έχουν ελληνικά χαρτιά, είναι ξένοι κατακτηκτες του τόπου, με το τρόπο που διαχειρίζονται την εξουσία εις βάρος του τόπου και των δημοτών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου