Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Χρηματοδότηση για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και του Προαστιακού στο Λαύριο

Μέσα στο 2019 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την χρηματοδότηση των μεγάλων οδικών έργων στην Αττική όπως είναι, μεταξύ άλλων, η
επέκταση της Αττικής Οδού και της γραμμής του προαστιακού μέχρι το Λαύριο, αλλά και από το Αεροδρόμιο μέχρι την Αρτέμιδα και τη Ραφήνα, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ραφήνας, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.




Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι, μέσα στο επόμενο δίμηνο, δημοπρατείται η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στην Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της Ραφήνας, που είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την αποσυμφόρηση της πόλης από τον κυκλοφοριακό φόρτο του λιμανιού.
Επίσης, θα υπάρξει διαπλάτυνση της λεωφόρου Φλέμινγκ που οδηγεί στο λιμάνι αλλά και υπογειοποίηση μεγάλου τμήματός της.
Για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και του Προαστιακού προς Λαύριο και Ραφήνα έχουν προχωρήσει, είπε, κατά πολύ οι πρόδρομες εργασίες, όπως και για πολλά άλλα έργα της Ανατολικής Αττικής.
Παράλληλα, προχωρούν τα έργα για την αναβάθμιση και του λιμανιού του Λαυρίου.
Ο υπουργός Υποδομών έκανε αναφορά και στα υπόλοιπα μεγάλα έργα που εκτελούνται στην Αττική, λέγοντας ότι αυτά που είναι πρώτης προτεραιότητας είναι μεταξύ άλλων η ολοκλήρωση της διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς, όπου έχει κατασκευασθεί το πρώτο τμήμα του, αλλά και η διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου