Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Νέους Δασμούς στις Εισαγωγές Χάλυβα και Αλουμινίου

ΗΠΑ: Δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου αποφάσισε ο Τραμπ
Λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την επόμενη εβδομάδα όταν θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις - Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε 25% και 10% αντιστοίχως
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει υψηλούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ, διακινδυνεύοντας να προκαλέσει έναν εμπορικό πόλεμο με τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Ουάσιγκτον, μεταξύ αυτών της Κίνας.




«Θα το ανακοινώσω την επόμενη εβδομάδα» διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στον Λευκό Οίκο με εκπροσώπους της αμερικανικής βιομηχανίας χάλυβα και αλουμινίου.
«Και θα εφαρμόζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Τραμπ μίλησε για τελωνειακούς δασμούς ύψους 25% για τον χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιες χώρες θα αφορούν.

«Πρέπει να ανοικοδομήσετε τις βιομηχανίες σας» επισήμανε απευθυνόμενος στους βιομηχάνους, προσθέτοντας ότι οι εισαγωγές με χαμηλή φορολογία στις ΗΠΑ «καταστρέφουν τις επιχειρήσεις μας και τις θέσεις εργασίας μας».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ενός ο Λιου Χε, ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κίνας, βρίσκεται σε επίσκεψη στην Ουάσιγκτον. Επρόκειτο να συναντηθεί με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου όχι όμως τον Τραμπ, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ, η Wall Street κατέγραψε πτώση σήμερα, καθώς οι αγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου με την Κίνα.

Γύρω στις 21.20 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης Dow Jones κατέγραφε πτώση 561,04 μονάδων (-2,24%) στις 24.468,16 μονάδες.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου