Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Βασιλόπουλος: Παρέμβαση για Διακοπές Νερού - "Αδιαφορία σε επικίνδυνο βαθμό"

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το Πικέρμι βρίσκεται χωρίς νερό για πολλές ώρες. Αιτία δεν είναι οι εργασίες της ΕΥΔΑΠ (για την επισκευή βλαβών σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης επί της Λεωφόρου Μαραθώνος).
Αιτία είναι η αδιαφορία των υπηρεσιών για την ταλαιπωρία του κόσμου.




Οι βλάβες αυτές ήταν εμφανείς για περισσότερο από ένα μήνα, όταν είχε πρωταρχίσει να «χάνεται» νερό και να ρέει στο οδόστρωμα της λεωφόρου. Ξαφνικά το νερό διεκόπη σε όλο το Πικέρμι, χωρίς καμία προειδοποίηση, όχι επειδή η ΕΥΔΑΠ επισκευάζει μία ξαφνική βλάβη, αλλά γιατί η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε ξαφνικά να ασχοληθεί με μία προγραμματισμένη επισκευή. Προφανώς θα μπορούσε να υπάρξει ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ προς τον Δήμο, έτσι ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως και οι δημότες μας.

Μερικές ημέρες μετά, δηλαδή από χθες βράδυ (Τετάρτη 8 Μαρτίου) έως και σήμερα, επαναλαμβάνεται απροειδοποίητα η διακοπή νερού, στο μισό Πικέρμι, πάλι όμως για προγραμματισμένη επισκευή γνωστής βλάβης. Αυτή τη φορά υπήρχε η πληροφορία, (το γνωρίζω από την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο) ότι η ΕΥΔΑΠ θα ζητούσε και τη συνδρομή του Δήμου μας για την Πέμπτη. Συνεπώς υπήρχε η δυνατότητα έγκαιρης ειδοποίησης των κατοίκων.

Δε θέλω να σχολιάζω την τριτοκοσμική κατάσταση των συχνών πολύωρων διακοπών υδροδότησης σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας, εν έτη 2018. Θέλω όμως να καταγγείλω την αδιαφορία (όχι την αδυναμία) των αρμοδίων να ενημερώσουν τον κόσμο έγκαιρα για την ημέρα, την ώρα και για την εκτιμώμενη διάρκεια διακοπής του νερού. Αδιαφορία σε επικίνδυνο βαθμό.

Ως παράταξη θα στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας και στην ΕΥΔΑΠ, ζητώντας τον χρονοπρογραμματισμό τέτοιων εργασιών και την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου