Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Frankfurter Rundschau: «Το ελληνικό κράτος αναρρώνει – ο λαός έχει χρεοκοπήσει»

Την αντίθεση ανάμεσα στη βαθμιαία βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας και στη δεινή οικονομική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών αναδεικνύει ανταπόκριση της γερμανικής εφημερίδας από την ΑθήναΠαρά τη σταδιακή βελτίωση των δεικτών της
ελληνικής οικονομίας, οι πολίτες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, επισημαίνει η Frankfurter Rundschau




Την αντίθεση ανάμεσα στη βαθμιαία βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας και στη δεινή οικονομική κατάσταση των ελλήνων πολιτών αναδεικνύει ανταπόκριση της Frankfurter Rundschau από την Αθήνα. Με τίτλο «Το κράτος αναρρώνει – ο λαός έχει χρεοκοπήσει», η εφημερίδα της Φραγκφούρτης σημειώνει ότι «η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί το καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν, φρέσκο χρήμα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα βοήθειας. Ο λαός αντίθετα χρωστάει στα δημόσια ταμεία σχεδόν 100 δις ευρώ».
Η γερμανική εφημερίδα παραθέτει τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με την οποία πάνω από τέσσερα εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν στο ελληνικό κράτος «Που σημαίνει: δύο στους τρεις Έλληνες έχουν χρεοκοπήσει», σχολιάζει ο ανταποκριτής, προσθέτοντας ότι το συνολικό χρέος πολιτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο ανέρχεται «στο απίστευτο ποσό των 99,97 δις ευρώ, που αντιστοιχεί στο 60% του ελληνικού ΑΕΠ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «τα φορολογικά χρέη μεγαλώνουν και μεγαλώνουν» και υπογραμμίζει ότι «οι Έλληνες δεν χρωστούν μόνο στο κράτος. Οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία (…) έχουν υπερβεί στο μεταξύ τα 35 δις ευρώ. Και ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων (…) έχει αυξηθεί κατακόρυφα από το 2009: από περίπου 20 σε 102 δις ευρώ».

Η γερμανική εφημερίδα διερωτάται και απαντά: «Ποιος θέλει ακόμη να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο; Στην Ελλάδα πάντως σχεδόν κανείς».

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου