Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Νότια Κορέα: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο ντόπινγκ αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς

Απόρρητα έγγραφα των Sunday Τimes αποκαλύπτουν ότι οι αθλητές έχουν προσέλθει
 για να αγωνιστούν ντοπαρισμένοι  Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο
ντόπινγκ αθλητών που συμμετέχουν σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.




Λίγα 24ωρα προτού ξεκινήσει το φετινό κορυφαίο αθλητικό γεγονός στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας,απόρρητα έγγραφα που επικαλούνται οι βρετανικοί «Sunday Times» αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν ντοπαρισμένοι οι αθλητές που αγνοούν επιδεικτικά τις οδηγίες και συμμετέχουν κανονικά στους αγώνες.

Κατά τις αιματολογικές εξετάσεις ανδρών σκιέρ που είχαν δηλώσει συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ανιχνεύτηκαν μη επιτρεπτές ουσίες,
Οι βρετανικοί «Sunday Times» και το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD έχουν πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων με περισσότερες από 10.000 εξετάσεις αίματος από περίπου δύο χιλιάδες αθλητές χειμερινών σπορ.Τα αποτελέσματά της έρευνας δείχνουν ότι, περίπου το ένα τρίτο όλων των μεταλλίων, συμπεριλαμβανομένων 91 χρυσών, έχουν απονεμηθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου...


Την Παρασκευή ανοίγει η αυλαία των Χειμερινών Ολυμπιακών
Αγώνων
 
 
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή (9/2) και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Η πρωτεύουσα των Αγώνων, Πιονγκτσάνγκ, θα είναι η «οικοδέσποινα» ενώ από τις ομάδες που αναμένεται να αποσπάσουν τα περισσότερα μετάλλια είναι αυτή των ΗΠΑ.

Η αρμόδια επιτροπή των αγώνων ανακοίνωσε πως το χρυσό μετάλλιο θα συνοδεύεται από 30.100 ευρώ,το ασημένιο 18 χιλιάδες ευρώ και το χάλκινο από 12.000 ευρώ. 
Κι όμως! Δικαιώθηκαν οι ντοπαρισμένοι Ρώσοι αθλητές στο Σότσι

Οι αποκαλύψεις περί ντοπαρισμένων αθλητών βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που έχει ξεσπάσει σάλος στον αθλητικό χώρο και τη Μόσχα από την απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) να δικαιώσει του Ρώσους αθλητές που είχαν εφεσιβάλει την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία είχαν αποκλεισθεί δια βίου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η απόφαση αυτή είναι κόλαφος για την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, παραμονή της έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.


Με τίτλο:«"Μείναμε άφωνοι": οι αντιδράσεις μετά την δικαίωση των Ρώσων αθλητών από το δικαστήριο της Λωζάνης», η ρωσική υπηρεσία του BBC γράφει χαρακτηριστικά ότι, το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο που εδρεύει στην Λωζάνη, ανταποκρίθηκε στις εφέσεις που είχαν υποβάλει οι Ρώσοι αθλητές και ακύρωσε την απόφαση που είχε πάρει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να τους αποκλείσει δια βίου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η απόφαση αυτή μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την καταπολέμηση του ντόπινγκ στο μέλλον, γι αυτό και η ΔΟΕ θα εξετάσει λεπτομερώς τα επιχειρήματα στα οποία στηρίχθηκε η απόφαση και θα εξετάσει τις ενδεχόμενες ενέργειες στις οποίες θα προβεί, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο να εφεσιβάλει την απόφαση του CAS προσφεύγοντας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας.
   
Όσον αφορά την συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στη φετινή Χειμερινή Ολυμπιάδα, η απόφαση που έλαβε η ΔΟΕ στις 5 Δεκεμβρίου 2017 προς το παρόν παραμένει σε ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει παραμεριστεί, οι Ρώσοι αθλητές θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην Πιονγκτσάνγκ μόνο με πρόσκληση της ΔΟΕ.Η απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου δεν σημαίνει ότι οι 28 αθλητές θα προσκληθούν στους Αγώνες. Το ότι έχουν αρθεί οι εις βάρος τους κυρώσεις δεν σημαίνει ότι αυτομάτως αποκτούν το προνόμιο της συμμετοχής στους Αγώνες.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας του CAS δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου «δεν σημαίνει ότι οι 28 αθλητές έχουν αθωωθεί».

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας χιονοδρομικών αγώνων της Ρωσίας Ελένα Βιάλμπε  εξέφρασε την έκπληξή της δηλώνοντας ότι, «μόλις μάθαμε την απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου μείναμε άφωνοι». Δήλωσε επίσης ότι, η δικαίωση των Ρώσων αθλητών θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα, ενώ εξέφρασε την λύπη της που τρεις αθλητές δεν δικαιώθηκαν πλήρως και τους απαγορεύθηκε η συμμετοχή σ αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου