Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Ρωσία: Ο Πούτιν ζήτησε συγνώμη από τους Ρώσους Ολυμπιονίκες

Σε συνάντησή του με ρώσους αθλητές που θα μετέχουν στη Χειμερινή Ολυμπιάδα «Συγνώμη» από τους ρώσους Ολυμπιονίκες ζήτησε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν,
καθώς η κυβέρνησή του δεν κατάφερε να τους προστατεύσει από τις επιθέσεις που δέχθηκαν στο εξωτερικό.





«Συγχωρέστε μας , που δεν μπορέσαμε να σας προστατεύσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά, στη συνάντησή του με αθλητές που θα καταφέρουν να μετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, στην Πιοντσάν της Νότιας Κορέας. Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία στηρίζει την ιδέα «του καθαρού αθλητισμού με όλες τις έννοιες», δηλαδή το ντόπινγκ και τις εξωτερικές συγκυρίες.

Ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι όλοι αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολες είναι οι νίκες σήμερα, λέγοντας ότι «είναι δύο φορές πιο δύσκολο όταν ο αθλητισμός αναμειγνύεται με κάποια, εμφανώς ξένα και μη ιδιάζοντα στην φύση του γεγονότα και φαινόμενα, που σχετίζονται με τις εξωτερικές συγκυρίες, την πολιτική και με κάποια άλλα ακόμη πράγματα». Επίσης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του τους αθλητές που αποκλείστηκαν από τους αγώνες. 
Επίσης, κάλεσε τους αθλητές που θα βρεθούν στην Πιοντσάν «να μην σκέφτονται καθόλου αυτά που συνέβησαν με την προτοιμασία τους» και ευχήθηκε «νίκες και επιτυχίες».

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ προανήγγειλε διοργάνωση αγώνων για τους ρώσους αθλητές που αποκλείστηκαν από την Χειμερινή Ολυμπιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου