Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Κατασχέθηκαν χιλιάδες είδη παρεμπορίου σε λαϊκή αγορά

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παράνομων προϊόντων Η σύλληψη τριών
αλλοδαπών που διακινούσαν είδη παρεμπορίου και λαθραία τσιγάρα στην άκρη μιας λαϊκής αγοράς στην Πάτρα, οδήγησε τους αστυνομικούς του Β΄ τμήματος της πόλης στα ίχνη κυκλώματος το οποίο ετοιμαζόταν να ρίξει στην αγορά χιλιάδες προϊόντα, φυσικά χωρίς την σχετική άδεια.






Οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά έναν 44χρονο και δυο αλλοδαπούς από το Μπανγκλαντές ηλικίας 39 και 49 χρόνων οι οποίοι διέθεταν προς πώληση λαθραία καπνικά προϊόντα. Όταν έκαναν έρευνα στα πράγματά τους, αντίκρισαν έκπληκτοι 24.600 είδη οικιακής χρήσης και ρούχα που αποτελούσαν προϊόντα παρεμπορίου, αλλά και 988 πακέτα λαθραίων τσιγάρων μαζί με 23 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού συνολικού βάρους ενός κιλού και 150 γραμμαρίων.

Όλα τα παράνομα είδη κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, ενώ οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με τις κατηγορίες της παράβασης της νομοθεσίας περί άσκησης υπαίθριου εμπορίου και του Τελωνειακού Κώδικα. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εντοπιστούν η «πηγή» των λαθραίων εμπορευμάτων και οι συνεργοί των συλληφθέντων που αναζητούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου