Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

USS Ward:Εικόνες από το θρυλικό αντιτορπιλικό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

 
Tο πολεμικό πλοίο βρισκετε  στον βυθό του Ormoc Bay και χρησιμοποιήθηκαν υποθαλάσσια
drones και ερευνητικά σκάφη ούτως ώστε να φωτογραφίσουν τα απομεινάρια Oι πρώτες εικόνες από τα απομεινάρια του πολεμικού πλοίου που έριξε τα πρώτα πυρά του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου για την Αμερική, το USS Ward αποκαλύφθηκαν την Τετάρτη.





Ο Paul Allen ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Μicrosoft έστειλε την ομάδα των εξερευνητών του στα βάθη του Ειρηνικού κοντά στις Φιλιππίνες φαίρνοντας έτσι στο φως τις παρακάτω εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Tο πολεμικό πλοίο βρισκόταν στον βυθό του Ormoc Bay και χρησιμοποιήθηκαν υποθαλάσσια drones και ερευνητικά σκάφη ούτως ώστε να φωτογραφίσουν τα απομεινάρια του USS Ward. 
Το USS Ward επρόκειτο για ένα αντιτορπιλικό τύπου Wickes-class το οποίο περιπολούσε την είσοδο του Περλ Χάρμπορ πριν από 76 χρόνια στις 7 Δεκεμβρίου 1941, μια ώρα πριν βομβαρδίσουν την βάση της Χαβάης οι Ιάπωνες.

Ωστόσο, αν και γλίτωσε την πρώτη φόρα, δεν μπόρεσε να αποφύγει το μοιραίο και τρία χρόνια μετά το Πέρλ Χάρμπορ όταν το πλοίο περιπολούσε στις Φιλιππίνες το βομβάρδισαν οι Ιάπωνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου