Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Αλεξανδρούπολη: Καταδίωξη για πάνω από ένα τόνο ακατάλληλα όστρακα

Ακόμη και ταχύπλοο σκάφος χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά μεγάλου φορτίου με ακατάλληλα για κατανάλωση όστρακα στην θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης– Μάκρης,
όπου χρειάστηκε καταδίωξη από άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού για να συλληφθούν οι μεταφορείς που επιχείρησαν να διαφύγουν.
Χάρη σε πληροφορίες που είχαν, οι λιμενικοί βρέθηκαν την κατάλληλη στιγμή στην ακτή όπου είχε καταπλεύσει το ταχύπλοο με τέσσερις επιβάτες ηλικίας 48, 62, 55 και 38 χρόνων, οι οποίοι άρχισαν να ξεφορτώνουν τα όστρακα για να τα μεταφορτώσουν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε φτάσει και ο 23χρονος οδηγός του το είχε διαμορφώσει κατάλληλα για μεταφορά.

Όλοι προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως καταδιώχθηκαν, ακινητοποιήθηκαν ο ένας μετά τον άλλο και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε, στο σκάφος υπήρχαν 54 σάκοι με όστρακα του είδους «αχιβάδα»  βάρους 1.140 κιλών, από τα οποία 507 κιλά ήταν υπολειπομένων διαστάσεων από 3,3  ως 4,0 εκατοστά, ενώ το ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος είναι 4,5 εκατοστά.

Έτσι, κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση από τους ειδικούς του τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και θα καταστραφούν.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης κατηγορούμενοι για κατοχή και μεταφορά ακατάλληλων δίθυρων μαλακίων με σκοπό την πώληση και απείθεια, ενώ κατασχέθηκαν το σκάφος, το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 23χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου