Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Πατούλης «αδειάζει» την Δούρου στην κόντρα της με τον δήμαρχο Μαρκόπουλου

Συνέχεια στον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ της Περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρένας Δούρου με τον δήμαρχο Μαρκόπουλου – Μεσογαίας, κ. Σωτήρη Μεθενίτη, έδωσε απόψε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).




Με μια σκληρή ανακοίνωση εναντίον «ορισμένων» περιφερειαρχών – από τους από τους οποίους κατονομάζει μόνο την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η ΚΕΔΕ μιλά για ασέβεια απέναντι στους δημάρχους, χαρακτηρίζοντας ως «ενδεικτικό παράδειγμα» την αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Μαρκόπουλου, Σωτήρη Μεθενίτη. 
Ουσιαστικά η ΚΕΔΕ «αδειάζει» ως ψευδείς τους χαρακτηρισμούς της κας Δούρου, η οποία είχε επιχειρήσει να κατηγορήσει τον δήμαρχο Μαρκόπουλου για «χρονοτριβή» στο έργο της ανακατασκευής του πολιτιστικού κέντρου της περιοχής.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ κάνει λόγο για αλαζονική συμπεριφορά της κ. Δούρου, αλλά και πρόθεση «να πλήξει πολιτικά το συνάδελφο Σ. Μεθενίτη, προκειμένου να επωφεληθούν κάποιοι νεόκοποι πολιτικοί ‘φίλοι’ της».

Σύμφωνα όμως με την ΚΕΔΕ, αυτό που συνέβη στη πραγματικότητα ήταν να εκτεθεί η ίδια, αφού η δημοτική αρχή που κατηγορήθηκε για καθυστέρηση σχετικά με το έργο (Πολιτιστικό Κέντρο) «όχι μόνο έχει πράξει τα δέοντα, αλλά έχει πληρώσει και μελέτη, το κόστος της οποίας όφειλε να έχει εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μεθενίτης είχε απαντήσει στις κατηγορίες της κ. Δούρου, διαψεύδοντας και ο ίδιος τους ισχυρισμούς της, κάνοντας λόγο για επίθεση εναντίον του λόγω του γεγονότος πως άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην επιχείρηση Apivita, που εδρεύει στην περιοχή. 
Μάλιστα ο κ. Μεθενίτης άσκησε σφοδρή επίθεση εναντίον της απόφασης της περιφέρειας να προχωρήσει στην αγορά του κτηρίου στο οποίο στεγαζόταν στο παρελθόν ο ΟΠΑΠ στο Περιστέρι, τα οποία προτίθενται να αποκτηθούν με πολύ υψηλό τίμημα.

Η ΚΕΔΕ προειδοποιεί ότι τέτοιες «αρνητικές συμπεριφορές δεν θα μένουν αναπάντητες» και «καμία τοπική κοινωνία και κανένας δήμαρχος δεν είναι μόνοι τους». 
Ωστόσο, τονίζει, ότι «πέραν αυτών των περιπτώσεων, υπάρχουν και οι περιφερειάρχες εκείνοι που συνεργάζονται με υποδειγματικό τρόπο με τους δημάρχους».

www.mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου