Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ο Μακρόν όπως δεν τον έχετε ξαναδεί: Κατέβηκε αλά Τζέιμς Μποντ σε υποβρύχιο

Ο Μακρόν όπως δεν τον έχετε ξαναδεί: Κατέβηκε αλά Τζέιμς Μποντ σε υποβρύχιο
Πέρασε λίγες ώρες στο υποβρύχιο «Le Terrible» («Ο Τρομερός») και παρακολούθησε προσομοίωση εκτόξευσης πυραύλου
Μόλις μια μέρα μετά την ομιλία του στις Βερσαλίες, ο γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν φέρνει και πάλι όλα τα βλέμματα της δημοσιότητας επάνω του, αυτή τη φορά με την επίσκεψη του σε πυρηνικό υποβρύχιο, 300 χιλιόμετρα ανοικτά των γαλλικών ακτών.




Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη με ελικόπτερο περίπου 300 χλμ. ανοικτά της Βρετάνης, εκεί όπου κατέβηκε δεμένος με σχοινί σε πυρηνικό υποβρύχιο, όπως αποτυπώνει και η φωτογραφία που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter.

Το φωτογραφικό υλικό είναι φαντασμαγορικό και ανεβάζει κι άλλο τη δημοφιλία του γάλλου προέδρου.



Ο Μακρόν πέρασε λίγες ώρες στο υποβρύχιο «Le Terrible» («Ο Τρομερός») και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια προσομοίωση εκτόξευσης πυραύλου.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της πυρηνικής αποτρεπτικής δύναμης της Γαλλίας χαρακτηρίζοντάς την «ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειάς μας».









Ο Εμμανουέλ Μακρόν έμεινε αρκετές ώρες μέσα στο υποβρύχιο όπου γευμάτισε και επισκέφθηκε όλους τους χώρους, ενώ παρακολούθησε μια προσομοίωση εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων.

Η Γαλλία θα είναι το μοναδικό κράτος της ΕΕ με πυρηνικά όπλα μετά το 2019, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου