Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Εκκενώθηκε νηπιαγωγείο επειδή μικρός μαθητής έφερε μαζί του... βόμβα

Γερμανία: Εκκενώθηκε νηπιαγωγείο επειδή μικρός μαθητής έφερε μαζί του... βόμβα
Την είχε βρει κάνοντας βόλτα στο δάσος και την έφερε να τη δείξει στους φίλους του! Άφωνο έμεινε ένα μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού ενός νηπιαγωγείου της πόλης Ντάρμστατ, όταν αντίκρισε μια...
βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ανάμεσα στα παιχνίδια που είχαν φέρει οι μικροί μαθητές από τα σπίτια τους.




Ο 70 χρονος νηπιαγωγός αρχικά δεν αναγνώρισε το παράξενο παλιό αντικείμενο που ξεχώριζε «σαν τη μύγα μεσ' στο γάλα» από τα άλλα παιχνίδια. Μετά από προσεκτική εξέταση ωστόσο διαπίστωσε με τρόμο ότι επρόκειτο για μη εκραγέντα εκρηκτικό μηχανισμό  της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το νήπιο είχε βρει τη βόμβα κατά τη διάρκεια της βόλτας του στο δάσος και είχε αποφασίσει να την πάρει μαζί του στο σχολείο για να τη δείξει στους φίλους του.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό κάλεσε αμέσως τις Αρχές, οι οποίες κατέφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά και εκκένωσαν το νηπιαγωγείο, ώστε το μηχανισμός να απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Η ανακάλυψη μη εκραγέντων εκρηκτικών μηχανισμών του Β' Παγκοσμίου είναι κάτι αρκετά σύνηθες στη Γερμανία. Ανήμερα των Χριστουγέννων του 2016, η μεγαλύτερη εκκένωση μετά από ανακάλυψη βόμβας έλαβε χώρα στο Άουγκσμπουργκ, στα νότια της χώρας.

Συνολικά 54.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μια ζώνη ακτίνας 1,5 χλμ από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα των 1,8 τόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου