Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Μακιγιάζ: Σβήστε τις ατέλειες με …χρώμα!

Η ζωή είναι γεμάτη χρώματα. Κάνουν τα πάντα πιο όμορφα. Και, όταν πρόκειται για τεχνικές μακιγιάζ, τα χρώματα μπορούν να μεταμορφώσουν μια φυσική επιδερμίδα με ατέλειες σε υπέροχη και αψεγάδιαστη!

Είναι εύκολο, όταν εφαρμόζεις φίλτρα στις selfies (σσσςςς… αν και… υπάρχει κάποιος που δε χρησιμοποιεί;)

Το πρόβλημα, όμως, είναι, όταν πρέπει να δείξετε το φυσικό σας πρόσωπο. Δεν υπάρχουν φίλτρα στην πραγματική ζωή (όχι ακόμα τουλάχιστον). Αλλά, μη πανικοβάλλεστε, έχουμε διορθωτές χρώματος αντί για φίλτρα.
Αν κοιτάξετε στα πιο ενημερωμένα blogs, θα δείτε ότι επικρατεί σχεδόν τρέλα σχετικά με τους διορθωτές χρώματος. Δεν είναι κάτι καινούριο, οι make-up artists τα χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες – αλλά έχουν γίνει must σήμερα, γιατί κανείς δεν θέλει να έχει θαμπή επιδερμίδα, μαύρους κύκλους ή κοκκινίλες.
Αν στο Instagram λάμπετε, θέλετε να διατηρήσετε αυτή τη μαγεία και στην αληθινή ζωή.



Τι είναι ο διορθωτής χρώματος (color corrector);
Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι, ότι δεν πρόκειται για κάποιο κόλπο στο μακιγιάζ, αλλά για επιστήμη. Μάλιστα, είναι από τους πρώτους νόμους της Οπτικής: Κάποια χρώματα εξουδετερώνουν τα αντίθετά τους.
Όταν γνωρίζετε την επιστημονική εξήγηση, είναι εύκολο να τα χρησιμοποιήσετε. Απλά, εφαρμόστε όπου χρειάζεται, για να εξουδετερώσετε την «ατέλεια».

Βάζουμε πρώτα βάση make-up ή color corrector;
Η πραγματική ζωή λειτουργεί αντίθετα από το Instagram. Τα φίλτρα εφαρμόζονται πρώτα. Με άλλα λόγια, πρώτα διορθώνετε, μετά εφαρμόζετε τη βάση.

Άρα, η βάση δεν είναι αρκετή;
Όταν έχετε μεγάλο πρόβλημα, χρειάζεται μεγάλη λύση. Είναι λάθος αρχάριου να προσπαθείτε να καλύψετε ατέλειες με μεγάλες ποσότητες μέικ απ (όλες το έχουμε κάνει αυτό ομολογουμένως).
Με αυτόν τον τρόπο, το πρόσωπό σας φαίνεται βαρύ και γερασμένο. Όταν έχουμε σοβαρές, εμφανείς ατέλειες, όπως μαύροι κύκλοι ή κηλίδες, η μόνη λύση είναι να εξουδετερώσετε τη μη επιθυμητή απόχρωση πρώτα.

Πώς να το κάνετε;
Αγοράστε διορθωτές χρώματος! Αν είναι και σε stick ακόμα καλύτερα, γιατί η εφαρμογή είναι πιο εύκολη και ακριβής. Μετά «βάψτε» τις ατέλειες με το αντίθετο χρώμα. Έχουμε 3 κύρια χρώματα, για να αντιμετωπίσουμε τα 3 λάθος χρώματα.
  • Κίτρινο. Εξουδετερώνει τις μωβ περιοχές κάτω από τα μάτια. Αν οι μαύροι κύκλοι δεν είναι υπερβολικοί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό κονσίλερ. Μετά από μία δύσκολη νύχτα, τότε οπωσδήποτε, προτιμήστε ένα κίτρινο. Απλά τραβήξτε μια λεπτή γραμμή και απλώστε το απαλά. Προσέξτε και αποφύγετε την υπερβολική ποσότητα προϊόντος σε αυτή την περιοχή, γιατί έτσι μπορεί γίνουν πιο έντονες οι γραμμές έκφρασης.
  • Λιλά. Εξουδετερώνει τις κιτρινωπές αποχρώσεις και τις θαμπές περιοχές, έτσι ώστε να φαίνονται πιο φωτεινές. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες παρά σε σκουρόχρωμες.
  • Πράσινο. Αντιμετωπίζει την ερυθρή επιδερμίδα. Θα το λατρέψετε, αν η επιδερμίδα σας έχει την τάση για ακμή ή κοκκινίλες. Τα πράσινα μολύβια δεν εξαφανίζουν τα σημάδια, αλλά κρύβουν τις κόκκινες περιοχές γύρω από αυτά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλη την κόκκινη περιοχή, αν είναι μεγάλη η κοκκινίλα ή μόνο πάνω στο σημείο.

Μοιάζω με κλόουν;
Για λίγα δευτερόλεπτα, ναι…! Ακούγεται περίεργο (και φαίνεται ακόμα χειρότερο) όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη να αντικρίζετε ένα «ουράνιο τόξο». Μόλις εφαρμόσετε το makeup όμως, και το απλώσετε καλά, θα γίνει το θαύμα!  Η επιδερμίδα σας είναι τέλεια! Δε χρειάζεστε φίλτρα πια. Τα color corrector είναι τόσο απλά στην εφαρμογή, που μετά την πρώτη φορά, δε θα σταματάτε! Ούτε θα σας πάρει πολύ χρόνο, είναι απλά ένα ακόμα μικρό βήμα στην καθημερινή σας ρουτίνα.


avonblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου