Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Τουρκία: «Μπλόκο» στις ιστοσελίδες με το εξώφυλλο του Charlie Hebdo

Τουρκία: «Μπλόκο» στις ιστοσελίδες με το εξώφυλλο του Charlie Hebdo
Δικαστήριο απαγόρευσε την πρόσβαση σε ιστότοπους που φιλοξενούν τα σκίτσα του σατιρικού περιοδικού - Ενώ λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου,
παρήλαυνε μαζί με ακόμα 40 ηγέτες σε πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι…
Μπορεί την περασμένη Κυριακή ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, να βρέθηκε στο Παρίσι και την πρώτη γραμμή της πορείας των ηγετών από ολόκληρο τον κόσμο για να φωνάξουν ένα βροντερό «όχι» στην τρομοκρατία, όμως, τουρκικό δικαστήριο σήμερα προχώρησε σε μία απόφαση εντελώς αντίθετη με την παραπάνω εικόνα.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που απεικονίζουν το σκίτσο του Μωάμεθ στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo.

«Τοπικό δικαστήριο έδωσε την εντολή να μπλοκάρει η πρόσβαση στις ιστοσελίδες που δημοσιεύουν το εξώφυλλο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, στο οποίο απεικονίζεται ο προφήτης Μωάμεθ», αναφέρει το τηλεγράφημα του Anadolu.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δικαστήριο στην νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, ενώ λέγεται ότι προηγήθηκαν παράπονα χωρίς να διευκρινίζεται από ποιον.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το πρακτορείο ειδήσεων, άνδρες της τουρκικής αστυνομίας εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας Cumhuriyet ώστε να ελέγξουν αν το σημερινό φύλλο έχει κυκλοφορήσει με τις καρικατούρες του προφήτη Μωάμεθ.

Η τουρκική εφημερίδα αποφάσισε να δημοσιεύσει τέσσερις σελίδες σχετικά με το μακελειό στα γραφεία του περιοδικού στο Παρίσι, γεγονός που προκάλεσε σειρά αντιδράσεων από Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι έκαναν λόγο για «πρόκληση».

Σχετικά με αυτό, ένας από τους αντιπροέδρους της τουρκικής κυβέρνησης, ο Γιαλτσίν Ακντογάν σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε: «Όσοι περιφρονούν τις ιερές αξίες των μουσουλμάνων δημοσιεύοντας τα σκίτσα που λένε ότι παρουσιάζουν τον προφήτη μας είναι προφανώς ένοχοι για πρόκληση».

Όλα αυτά, ενώ το Charlie Hebdo σήμερα κυκλοφορεί στη Γαλλία σε έξι γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα τουρκικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου