Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Μάικλ Μουρ: «Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θεωρούν τους σκοπευτές ήρωες»

Μάικλ Μουρ: «Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θεωρούν τους σκοπευτές ήρωες»
Ασκεί αιχμηρή κριτική στον «Ελεύθερο Σκοπευτή»
Ο σκηνοθέτης ξεσπαθώνει κατά του Κλιντ Ίστγουντ και της ταινίας του «Ελεύθερος Σκοπευτής» -Αποκάλεσε τους σκοπευτές «δειλούς» και αποκάλυψε ότι ο θείος του σκοτώθηκε από έναν σκοπευτή κατά τη διάρκεια του Β'Παγκοσμίου Πολέμου.
Αιχμηρή κριτική στον 85χρονο σκηνοθέτη Κλιντ Ίστγουντ και στο νέο πολεμικό δράμα που υπογράφει «Ελεύθερος Σκοπευής» άσκησε ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ μέσω Twitter. O Μουρ  αποκάλεσε τους σκοπευτές «δειλούς» ενώ αποκάλυψε ότι ο θείος του σκοτώθηκε από έναν σκοπευτή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. «Ο θείος μου σκοτώθηκε από έναν σκοπευτή, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχουμε διδαχτεί ότι οι σκοπευτές είναι δειλοί. Θα σε πυροβολήσουν στην πλάτη. Δεν είναι ήρωες» έγραψε.

 Το σχόλιο του, όπως είναι φυσικό, θεωρήθηκε ότι αναφερόταν στον Ίστγουντ και στην ταινία του, που είναι υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Ο Μουρ δεν ανακάλεσε όσα είπε, αλλά πρόσθεσε με ένα νέο μήνυμα που ακολούθησε στα social media. «Λοιπόν, ακούστε τι πιστεύω για τον "Ελεύθερο Σκοπευτή". Μία υπέροχη ερμηνεία του Μπράντλεϊ Κούπερ. Μία από τις καλύτερες της χρονιάς. Υπέροχο μοντάζ. Τέλεια κοστούμια, μαλλιά και μακιγιάζ». Για τον Ίστγουντ έγραψε: «Κρίμα για τον Κλιντ που μπερδεύει τον πόλεμο του Βιετνάμ με τον πόλεμο του Ιράκ. Κρίμα επίσης που βάζει τους ήρωες του να αποκαλούν άγριους τους Ιρακινούς σε όλη την ταινία».

Στη συνέχεια έκανε έναν παραλληλισμό της ταινίας με τον τρόπο που σκοτώθηκε ο θρυλικός κακοποιός Τζέσε Τζέιμς (1847-1882), που ενσάρκωσε στην μεγάλη οθόνη ο Μπραντ Πιτ στην ταινία «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς απο το δειλο Ρόμπερτ Φορντ». Ο Μάικλ Μουρ έγραψε: « Οι περισσότεροι από εμάς διδαχτήκαμε την ιστορία του Τζέσε Τζέιμς και ότι ο πιο κακός δεν
ήταν ο Τζέιμς (που ήταν ένας δολοφόνος που σκότωνε ανθρώπους) αλλά ο σκοπευτής που τον πυροβόλησε στην πλάτη. Νομίζω ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θεωρούν ότι οι σκοπευτές είναι ήρωες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου