Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

«Δεν θα αποδεχθούμε κάποιοι να κατηγορούν το Ισλάμ»

«Δεν θα αποδεχθούμε κάποιοι να κατηγορούν το Ισλάμ»
Ο επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας στη Σλοβενία αποδοκίμασε τις προσπάθειες να συνδεθεί το Ισλάμ με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, τονίζοντας ότι οι
Μουσουλμάνοι δεν κατηγόρησαν ποτέ τους Χριστιανούς για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.

«Δεν θα αποδεχθούμε κάποιοι να κατηγορούν το Ισλάμ, επειδή άτομα διέπραξαν βάναυσα εγκλήματα« είπε ο μουφτής Νετζάντ Γκράμπους στο περιθώριο συνάντησης που διοργάνωσε χθες η ισλαμική κοινότητα της Σλοβενίας, στην πόλη Μάριμπορ, μετέδωσε το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

«Έχουμε εκφράσει επανειλημμένως τη βαθιά μας λύπη γι αυτό που συμβαίνει. Αλλά ανησυχούμε για τις προσπάθειες να συνδεθούν τα πάντα με τη θρησκεία« τόνισε ο επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας της Σλοβενίας αναφερόμενος στις επιθέσεις στο Παρίσι, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι.

«Πιστεύω ότι εμείς στη Σλοβενία μπορούμε να βοηθήσουμε άλλες χώρες δείχνοντάς τους πως είναι δυνατό να συμβιώνουμε και να μοιραζόμαστε κοινές αξίες« υπογράμμισε ο μουφτής, Νετζάντ Γκράμπους.

«Το Κοράνι λέει ότι όταν σκοτώνεις έναν άνθρωπο δολοφονείς όλη την ανθρωπότητα« είπε και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι το Ισλάμ συνδέεται με τη βία.

«Εμείς οι Μουσουλμάνοι από αυτό το μέρος του κόσμου έχουμε βιώσει μεγάλες ταλαιπωρίες λόγω λανθασμένων αναφορών των ΜΜΕ. Είμαστε ευαίσθητοι σε ζητήματα που οδηγούν στην κατάσταση άνθρωποι να προσπαθούν να σκέφτονται ότι το Ισλάμ είναι βίαιη θρησκεία« πρόσθεσε ο επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας της Σλοβενίας.

«Εμείς ποτέ δεν κατηγορήσαμε τους Χριστιανούς ή τη Χριστιανική θρησκεία για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα« είπε αναφερόμενος στην εκτέλεση πάνω από 8.000 Μουσουλμάνων της Βοσνίας τον Ιούλιο του 1995 από τις σερβοβοσνιακές δυνάμεις στη διάρκεια του πολέμου (1992-1995).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου