Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τι μπορεί να περιμένει ο Ελληνισμός της Διασποράς από την νέα Κυβέρνηση

Στη χώρα έχουμε μια νέα κυβέρνηση. Μάλιστα, το γεγονός η κυβέρνηση αποτελείται (κυρίως) από ένα κόμμα που ποτέ δεν ήταν στην εξουσία (εκτός από λίγο διάστημα το 89) δημιουργεί νέες προϋποθέσεις να προωθηθούν προς επίλυση θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς.Αν και στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης δεν φαίνεται να αναλαμβάνει κάποιος τις αρμοδιότητες για τον Ελληνισμό της Διασποράς τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν είναι:

Κεντρικός σχεδιασμός για τον ρόλο του Ελληνισμού της Διασποράς, το ρόλο του προς τη χώρα, την προσφορά του στην ανάπτυξή της σε επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Ακόμα τις πολιτικές ανάπτυξης των δυνάμεων του Ελληνισμού, τις οργανωμένες δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η απόκτηση του δικαιώματος της ψήφου από τις χώρες που διαμένει μόνιμα ο Ελληνισμός, τα ανοιχτά θέματα της παιδείας και εκπαίδευσης η αντιμετώπιση της κρίσης των οργανωμένων φορέων του Ελληνισμού, ο πολιτισμός και η σημασία του στην αναβάθμιση της χώρας και του ίδιου Ελληνισμού της Διασποράς είναι μέρος των θεμάτων μιας ουσιαστικής συζήτησης της στρατηγικής για τον Ελληνισμό.


doryforos-europa.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου