Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Γαλλία: Η αστυνομία ταυτοποίησε και τέταρτο ύποπτο για τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Γαλλία: Η αστυνομία ταυτοποίησε και τέταρτο ύποπτο για τα τρομοκρατικά χτυπήματα
Φέρεται να είναι αυτός που μέτεφερε τον Κουλιμπαλί στο εβραϊκό παντοπωλείο στο οποίο τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Έναν συνεργό του Αχμέντ Κουλιμπαλί του
τρομοκράτη που σκόρπισε το θάνατο στο εβραϊκό παντοπωλεί στο Παρίσι φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας αναφέρει ότι πρόκειται για έναν άνδρα που ζει στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας και ο οποίος ήταν ο οδηγός που μετέφερε τον Κουλιμπαλί στο παντοπωλείο της Βενσέν.

Η ταυτότητα του υπόπτου δεν έχει δει ακόμα το φως της δημοσιότητας ενώ η αστυνομία στο Παρίσι αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τα ευρήματα των ερευνών.

Την ίδια ώρα η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί αυθεντικό το βίντεο με το οποίο ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

«Θα εξετάσουμε και την παραμικρή πληροφορία προκειμένου να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τη σχέση μεταξύ των δραστών και της οργάνωσης, η έρευνα, σαφώς, συνεχίζεται» σχολίασε προσεκτικά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ.

Σε ερώτηση πάντως για το εάν οι ΗΠΑ θεωρούν επίσημα ότι η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο είναι άμεσα υπεύθυνη για την επίθεση, η Χαρφ απέφυγε να απαντήσει λέγοντας πως «εμείς θεωρούμε ότι οι δράστες είναι υπεύθυνοι για την επίθεση. Εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε να καθορίσουμε επακριβώς τη σύνδεση μεταξύ των αδελφών Κουασί – των 2 Γάλλων τζιχαντιστών που διέπραξαν την επίθεση – και του βραχίονα του δικτύου της Αλ Κάιντα», σημείωσε η Χαρφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου