Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

800.000 διαδήλωσαν κατά της Charlie Hebdo στην Τσετσενία

800.000 διαδήλωσαν κατά της Charlie Hebdo στην Τσετσενία
Διαμαρτυρήθηκαν για τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ την ώρα που ριζοσπαστικοί ισλαμιστές απειλούν τους Γάλλους στη Γάζα. Περίπου 800.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, κατά της δημοσίευσης γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ, ενώ στη Γάζα περίπου 200 ριζοσπαστικοί ισλαμιστές έκαναν σήμερα πορεία καίγοντας τη γαλλική σημαία και απειλώντας να επιτεθούν σε Γάλλους, μετά τη δημοσίευση από τη Charlie Hebdo μιας νέας γελοιογραφίας του προφήτη Μωάμεθ και δώδεκα ημέρες μετά τη φονική επίθεση εναντίον της εβδομαδιαίας γαλλικής σατιρικής εφημερίδας.
Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οι τοπικές αρχές, οι οποίες οργάνωσαν τη διαδήλωση αυτή, έκαναν λόγο για "ένα εκατομμύριο διαδηλωτές", ενώ ο πληθυσμός της Τσετσενίας είναι επισήμως 1,2 εκατ. κάτοικοι. Σύμφωνα με μία δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου, πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί φωνάζοντας "Αλλάχ Άκμπαρ" και κρατώντας πανό με επιγραφές στα αραβικά που διακήρυσσαν την αγάπη τους για τον προφήτη Μωάμεθ.

Στη Γάζα, μπροστά από το Γαλλικό Πολιτιστικό Κέντρο, οι διαδηλωτές φώναζαν "Γάλλοι, φύγετε από τη Γάζα ή θα σας κόψουμε το λαιμό". Κρατούσαν τη μαύρη σημαία των τζιχαντιστών, έφεραν μακριές γενειάδες και φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές.

Μια συγκέντρωση τέτοιας έκτασης με το λάβαρο των τζιχαντιστών αποτελεί εξαίρεση, αν δεν είναι η μοναδική μετά την άνοδο της Χαμάς στην εξουσία το 2007 στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου