Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ρεκόρ πωλήσεων για τα iPhone το δ' τρίμηνο


Περισσότερα από 71,5 εκατομμύρια iPhone εκτιμάται ότι θα πουλήσει το τέταρτο τρίμηνο η Apple, σύμφωνα με αναλυτή της KGI Securities.

Οπως μεταδίδει το Apple Insider, o αναλυτής της KGI, Ming-Chi Kuo, o oποίος θεωρείται ένας από τους πιο αξιόπιστους αναλυτές της Apple λόγω των πηγών του στην αλυσίδα εφοδιασμού του τεχνολογικού κολοσσού, αναφέρει ότι η διάθεση των συσκευών στην αγορά θα αυξηθεί κατά 82% το δ' τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, προβλέποντας ότι τα iPhone 6 θα ηγηθούν της ανόδου.

Το Apple Insider εξηγεί ότι τα iPhone 6 θα αποτελέσουν σχεδόν το 60% των συνολικών πωλήσεων την περίοδο αυτή, κάνοντας λόγο για 41,65 εκατομμύρια συσκευές. Το iPhone 6 Plus δεν θα έχει τόσο καλές επιδόσεις. Η ζήτηση αναμένεται να διαμορφωθεί σε 2 προς 1. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι προφανώς οι προμηθευτές έχουν προβλήματα παραγωγής με τις μεγαλύτερες συσκευές και οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου εξαρτώνται από την αλυσίδα εφοδιασμού.

Μετά τις ισχυρές πωλήσεις την περίοδο των γιορτών, ο Kuo αναμένει ότι οι πωλήσεις των iPhone θα υποχωρήσουν δραματικά στις 49,5 εκατομμύρια συσκευές, καθώς θα αρχίσει να υποχωρεί η ζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί η μείωση των τριμηνιαίων πωλήσεων θα εξακολουθήσει να είνα μεγάλη από έτος σε έτος. Πάντως, εάν επαληθευτούνοι παραπάνω αριθμοί, οι πωλήσεις του τεχνολογικού γίγαντα θα έχουν αυξηθεί κατά 13%.

Ο Kuo επισημαίνει ακόμη ότι η παραγωγή παλαιότερων μοντέλων, όπως τα iPhone 5C και 4S, μπορεί να διακοπεί το 2015 υπέρ του iPhone 5S. Μέχρι να συμβεί αυτό, η προώθηση τους θα οδηγήσει σε μείωση της μέσης τιμής πώλησης των iPhone. Το iPhone 5S θα μπορούσε τελικά να διατεθεί δωρεάν με συμβόλαιο, καταλήγει ο Kuo.

Πηγή: Ρεκόρ πωλήσεων για τα iPhone το δ' τρίμηνο- Μετά όμως αρχίζει η... κατηφόρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου